EL PI DENUNCIA LA MANCA DE PLANIFICACIÓ DEL CIM PER EXECUTAR OBRES A CARRETERES DE L'ILLA EN PLENA TEMPORADA D'ESTIU

EL PI DENUNCIA LA MANCA DE PLANIFICACIÓ DEL CIM PER EXECUTAR OBRES A CARRETERES DE L'ILLA EN PLENA TEMPORADA D'ESTIU

EL PI DENUNCIA LA MANCA DE PLANIFICACIÓ DEL CIM PER EXECUTAR OBRES A CARRETERES DE L’ILLA EN PLENA TEMPORADA D’ESTIU

La portaveu de la formació, Xisca Mora, ha reclamat al nou equip de govern una política de carreteres que millori els problemes de mobilitat que pateix l'illa

25 de juliol de 2019

La portaveu d'El Pi al Consell Insular de Mallorca, Xisca Mora, ha denunciat avui la manca de planificació del Consell per executar obres de millora del paviment a diferents carreteres de l'illa en plena temporada turística. Mora ha criticat que «aquesta situació genera cada dia importants retencions i una mala imatge per als turistes que visiten l'illa i es troben amb aquests problemes». Mora ha apuntat que «demanarem explicacions al respecte perquè és inadmissible que no s'hagin modificat les dates».

La formació, que presentarà una interpel·lació al pròxim Plenari de dia 30, ha reclamat que aquesta legislatura es duguin a terme polítiques de carreteres que «puguin millorar la mobilitat a Mallorca». En aquest sentit, ha mostrat la seva preocupació perquè «el Departament que s'encarregarà està en mans de Podemos; un partit que a la passada legislatura es va oposar a actuacions viàries tan importants com els enllaços de l'autovia d'Inca-Lloseta i Santa Maria-Consell, entre d'altres».

La portaveu d'El Pi també ha comentat que «els Acords de Raixa preveuen revisar el segon cinturó de Palma, eliminar el desdoblament de Manacor a Sant Llorenç o el de Peguera a Andratx i substituir les rondes interurbanes importants i necessàries com les d'Alcúdia Nord, Can Picafort o Muro». Uns compromisos que «denoten la manca de compromís de l'actual equip de govern per descongestionar les carreteres».

Mora ha deixat clar que «per eliminar aquestes rondes és necessari modificar el Pla de Carreteres i intentar canviar-lo, prescindint del procediment legalment establert, impedint la participació de la ciutadania i la dels partits és un fet molt greu». Per aquest motiu, ha dit Mora, «interpel·larem al conseller de Carreteres i li demanarem una reunió urgent de la Junta de Portaveus, perquè doni les explicacions pertinents i es convoqui la Comissió de Mobilitat que es va crear a petició nostra».

Tanca