EL PI DENUNCIA QUE EL CONSELL DE MALLORCA INCOMPLEIX ELS ACORDS DEL PLE EN MATÈRIA URBANÍSTICA

EL PI DENUNCIA QUE EL CONSELL DE MALLORCA INCOMPLEIX ELS ACORDS DEL PLE EN MATÈRIA URBANÍSTICA

EL PI DENUNCIA QUE EL CONSELL DE MALLORCA INCOMPLEIX ELS ACORDS DEL PLE EN MATÈRIA URBANÍSTICA

  • El Ple del Consell va aprovar una moció amb el suport de l'Equip de Govern, a proposta d’El Pi per tal de no augmentar la parcel·la mínima de construcció en sòl rústic i ara es desdiu

15 de març de 2017

El Grup d’El Pi-PROPOSTA PER LES ILLES al Consell de Mallorca manifesta la seva indignació davant l'incompliment per part de l'Equip de Govern dels acords de Ple de la institució insular en matèria urbanística. En concret, no es troba explicació a les declaracions de la Consellera de Territori, Mercedes Garrido, que torna obrir la possibilitat d’incrementar la superfície mínima de construcció en sòl rústic a més dels 14.000 metres quadrats actuals. Una intenció avançada per Garrido just un mes després d'haver-se aprovat en Ple amb els vots de l'Equip de Govern insular el compromís de no tocar els metres necessaris per construir en sòl rústic.

El Grup d’El Pi entén que la moció presentada i aprovada amb el suport de l'Equip de Govern, a més de determinar una línia clara a seguir per part de la institució també servia per apaivagar l'alarmisme innecessari dels petits propietaris que tenen un patrimoni i el poden posar en valor si així ho desitjaven.

Ara, segons el Portaveu d’El Pi al Consell de Mallorca, Toni Pastor, “es torna a crear un alarmisme innecessari i torna incrementar la inseguretat jurídica en aquest àmbit”. A més, considera que aquesta incertesa que mostra la responsable insular de Territori “només provocarà un allau de noves sol·licituds de llicències com a mesura preventiva davant de possibles canvis a la normativa, demostrant així que els mallorquins no se fien dels actuals responsables de la institució”.

Pel que fa a les declaracions de la Consellera respecte a obres il·legals de piscines per a lloguer vacacional, des de la formació, consideram que no té res a veure amb la parcel·la mínima de construcció i, a més a més, El Pi posa de manifest que és molt possible que, amb l'augment de la parcel·la mínima, els mallorquins no puguin conservar el seu patrimoni.

Tanca