EL PI DENUNCIA QUE EL PIAT GENERARÀ INSEGURETAT JURÍDICA ALS AJUNTAMENTS A L'HORA DE REGULAR EL LLOGUER TURÍSTIC

EL PI DENUNCIA QUE EL PIAT GENERARÀ INSEGURETAT JURÍDICA ALS AJUNTAMENTS A L'HORA DE REGULAR EL LLOGUER TURÍSTIC

EL PI DENUNCIA QUE EL PIAT GENERARÀ INSEGURETAT JURÍDICA ALS AJUNTAMENTS A L’HORA DE REGULAR EL LLOGUER TURÍSTIC

La formació ha presentat avui una vintena d'al·legacions al Pla d'Intervenció d'Àmbits Turístics

1 d'octubre 2018

El grup d'El Pi-PROPOSTA PER LES ILLES BALEARS al Consell Insular de Mallorca ha denunciat avui que el Pla d'Intervenció d'Àmbits Turístics (PIAT) generarà inseguretat jurídica als ajuntaments quan hagin de regular el lloguer turístic. La formació, que ha presentat avui una vintena d'al·legacions al PIAT, ha deixat clar que es tracta d'un nou complement de la Llei Frankenstein que té com a única finalitat limitar al màxim i desanimar a qualsevol que vulgui llogar el seu habitatge.

En aquest sentit, el conseller d'El Pi al Consell de Mallorca Antoni Amengual ha criticat "la manca de participació dels municipis i la manca de consens amb els mateixos i amb els sectors afectats". Amengual ha apuntat que "la modalitat dels 60 dies hauria de desaparèixer perquè no té cap sentit i fomenta l'estacionalitat turística".

El conseller d'El Pi al CIM ha posat de manifest "la complexitat del document amb la utilització de diverses delimitacions d'àrees turístiques, algunes d'elles supèrflues i que no serveixen per res". Amengual també ha comentat que "sempre hem defensat la creació de tres bosses de places turístiques: una per a allotjaments turístics, una altra de places per a ETH unifamiliars i una darrera per a ETH plurifamiliars".

D'altra banda, Amengual ha explicat que "estem conformes amb l'esperit de cercar la mínima afecció al medi ambient i amb les actuacions amb energies renovable, ara bé les mesures s'han d'aplicar amb flexibilitat".

Tanca