EL PI DESTACA QUE ELS PARTITS TERRITORIALS TENDRAN LA CLAU DEL GOVERN A L’ESTAT

EL PI DESTACA QUE ELS PARTITS TERRITORIALS TENDRAN LA CLAU DEL GOVERN A L’ESTAT

EL PI DESTACA QUE ELS PARTITS TERRITORIALS TENDRAN LA CLAU DEL GOVERN A L’ESTAT

El Pi-PROPOSTA PER LES ILLES BALEARS felicita al Partit Popular, guanyador de les eleccions, i recorda que seran els partits d'obediència territorial els qui tendran la clau per formar Govern. La formació destaca la posició, que pot ser decisiva, dels diputats per Canàries especialment de Coalició Canària amb qui signà un document de col·laboració en temes comuns.

28 de juny de 2016

Els partits territorials tendran la clau del Govern. Aquesta és la principal lectura que El Pi destaca dels resultats electorals del passat 26J. La formació balear que decidí no presentar-se a la tercera cita electoral en menys d’un any per manca de recursos econòmics veu amb il·lusió com un o dos diputats de Canàries poden negociar una millora en el finançament o en el fet insular gràcies als seus representants a Madrid. En aquest sentit, El Pi recorda que ja el 2014 signà amb Coalició Canària un document de col·laboració en estratègies comunes com són la insularitat, les prospeccions petrolieres o una major autonomia, i que el paper que jugarà Canàries dins l’Estat és el que podria jugar El Pi en un futur.

D’altra banda, El Pi destaca que la ciutadania s’ha refugiat en la confiança dels partits grans. Els partits emergents han acabat la seva tendència de creixement, en aquest sentit els està faltant autocrítica per uns resultats que estan lluny de les expectatives generades.

El Pi està convençut que a les properes eleccions autonòmiques hi haurà més alternatives que puguin il·lusionar i recollir els desitjos dels Balears i espera que es formi un Govern estable a l’Estat capaç d’escoltar les reivindicacions històriques de Balears. En aquest sentit, El Pi seguirà lluitant, sempre, per una millora en el finançament autonòmic i un Règim Especial Fiscal i Econòmic Balear.

Tanca