EL PI DESTINA 4,6 MILIONS D'EUROS A LA DIVERSIFICACIÓ ECONÒMICA DE BALEARS EN LES SEVES ESMENES ALS PRESSUPOSTS DE LA CAIB

EL PI DESTINA 4,6 MILIONS D'EUROS A LA DIVERSIFICACIÓ ECONÒMICA DE BALEARS EN LES SEVES ESMENES ALS PRESSUPOSTS DE LA CAIB

EL PI DESTINA 4,6 MILIONS D’EUROS A LA DIVERSIFICACIÓ ECONÒMICA DE BALEARS EN LES SEVES ESMENES ALS PRESSUPOSTS DE LA CAIB

  • La formació demana una política balear de reconversió de zones turístiques madures i la bonificació dels costos elèctrics de les explotacions agràries i ramaderes

1 de desembre de 2019

El Grup Parlamentari El Pi – PROPOSTA PER LES ILLES BALEARS, en línia amb la feina feta la passada legislatura, ha enregistrat esmenes parcials als Pressuposts Generals de la Comunitat en matèria de diversificació del model econòmic i productiu de les Balears per un valor total de 4,6 milions d'euros. Aquestes esmenes tenen com a objectiu avançar en la diversificació real de l'economia de les Illes Balears i disminuir la seva dependència del turisme.

El Pi augmenta en 3 milions d'euros la partida de la Fundació d'Investigació Sanitària de les Illes Balears i pressuposta 250.000 euros per a l'empenta, dinamització i potenciació de la indústria de les Illes i 350.000 euros per al futur polígon de Porreres.

El foment del comerç, especialment del petit i mitjà, és una de les principals reivindicacions d'El Pi. La formació destina 400.000 euros a iniciatives relacionades amb aquesta activitat econòmica. Així, proposa la posada en marxa d'una línia d'ajudes per a la innovació i la dinamització del comerç de les petites i mitjanes empreses (250.000 €), la creació de l'Observatori del Comerç (50.000 €) i la redacció del projecte per a una futura Escola Superior de Comerç a les Illes Balears (100.000 €).

El Pi tampoc s'oblida del sector primari en les seves esmenes parcials als Pressuposts de la CAIB per al pròxim any i inclou l'establiment d'una línia d'ajuts per a la bonificació dels elevats costos elèctrics de les explotacions agràries i ramaderes de Balears (600.000 €).

El president i portaveu parlamentari d'El Pi, Jaume Font, lamenta que el Govern de Francina Armengol dediqui «tan pocs recursos a la diversificació del model econòmic i productiu de les Illes Balears». «Tots els partits ens omplim la boca dient que no podem tenir tots els ous dins el mateix paner, però la realitat és que el Govern gestiona mig pressupost més que l'any 2015 i no ha estat capaç de posar els fonaments per capgirar aquesta situació», critica Font.

Tot i que la formació considera que la diversificació econòmica és vital per al futur de la Comunitat, El Pi no deixa de banda la principal indústria de les Illes Balears- el turisme- en les seves esmenes parcials. Per aquest motiu, fixa una quantia de 4.000.000 euros per a la reconversió de zones turístiques madures i una de 100.000 euros per a la firma de convenis de col·laboració en matèria de promoció turística. La formació planteja, també, una esmena de 250.000 euros per garantir la connectivitat aèria de les Illes Balears durant tot l'any i una altra de 100.000 euros per a la regeneració i conservació de platges.

El diputat d'El Pi Josep Melià qualifica «d'insuficients» els 8 milions d'euros que el Govern de l'Estat s'ha compromès a destinar a la renovació de les zones turístiques madures de Balears. Melià subratlla que és «fonamental comptar amb una política balear en aquest sentit».

El Grup Parlamentari El Pi – PROPOSTA PER LES ILLES BALEARS ha presentat en total 85 esmenes parcials al Projecte de Llei de Pressuposts Generals de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears per a l'exercici 2020.

Tanca