EL PI EIVISSA APRESSA EL MINISTERI DE DEFENSA A CEDIR LA GESTIÓ DE LES RESIDÈNCIES MILITARS DE BALEARS

EL PI EIVISSA APRESSA EL MINISTERI DE DEFENSA A CEDIR LA GESTIÓ DE LES RESIDÈNCIES MILITARS DE BALEARS

EL PI EIVISSA APRESSA EL MINISTERI DE DEFENSA A CEDIR LA GESTIÓ DE LES RESIDÈNCIES MILITARS DE BALEARS

  • La formació recorda que ja han passat nou mesos des que es va aprovar en Comissió Parlamentària la Proposició No de Llei del Grup Parlamentari El Pi
  • Carmen Tur, El Pi Eivissa: “Aquestes residències es podrien destinar a acollir funcionaris destinats a les Illes, refugiats o persones amb necessitats."

24 de febrer de 2017

El Pi Eivissa reclama al Ministeri de Defensa la cessió de la gestió de les residències militars sense perjudici que se’n pugui reclamar també la titularitat. No és més que el compliment, nou mesos després, de la Proposició No de Llei que es va aprovar en el Parlament de les Illes Balears el passat 18 de maig de 2016 a proposta del Grup Parlamentari El Pi, defensada en el seu moment per la diputada Maria Antònia Sureda.

Segons Carmen Tur, d’El Pi Eivissa, l'ús que es fa de residències militars d’acció social de descans i de les residències militars de descans de l'Armada “és d'autèntic allotjament turístic que paguen un IVA com a tal i que, malgrat ser de tots els espanyols, només en poden gaudir com a un privilegi els oficials, suboficials i els seus familiars”.

La iniciativa parlamentària es va fer a petició d’El Pi Eivissa davant l'incompliment constitucional que proclama el principi d'igualtat i no permet que es mantinguin uns avantatges especials per un determinat col·lectiu d'empleats públics i pels seus familiars.

La formació critica que es produeixi aquesta situació anacrònica a l’illa on paral·lelament hi ha un greu problema d'accés a l'habitatge. “Aquestes residències es podrien destinar a acollir, per exemple, a funcionaris destinats a les Illes que han de canviar de destinació per manca d’oferta residencial, o bé per aquelles persones i famílies que, per causes sobrevingudes i no cercades, han quedat sense llar; com és el cas dels refugiats i els desnonats”, afegeix Carmen Tur, qui suggereix que els Ajuntaments on s'ubiquen les residències puguin gestionar o decidir quin ús se’n fa.

El Pi insta al Govern de l’Estat a constituir una comissió mixta amb el Govern Balear i la cessió de la gestió d’aquestes residències militars, sense perjudici que en el futur se’n pugui reclamar també la titularitat.

Tanca