EL PI EIVISSA RECLAMA UNA SOLUCIÓ A TEMPS PER ACOLLIR ELS PROFESSIONALS SANITARIS QUE REFORÇARAN L'ESTIU A CAN MISSES

EL PI EIVISSA RECLAMA UNA SOLUCIÓ A TEMPS PER ACOLLIR ELS PROFESSIONALS SANITARIS QUE REFORÇARAN L'ESTIU A CAN MISSES

EL PI EIVISSA RECLAMA UNA SOLUCIÓ A TEMPS PER ACOLLIR ELS PROFESSIONALS SANITARIS QUE REFORÇARAN L’ESTIU A CAN MISSES

  • La diputada d’El Pi demana a la consellera de Salut si el col·lapse d'Urgències es resoldrà amb l'allotjament o és crònic

21 de març de 2017

El Pi Eivissa insta l'Executiu autonòmic i al Consell insular a planificar l'arribada del reforç de personal sanitari de Can Misses per al proper estiu per tal que no es repeteixi el col·lapse d'Urgències que es va patir l’any passat. Vist que la residència per als professionals sanitaris que està prevista no estarà enllestida de forma íntegra fins el 2018, la formació demana que s'organitzi amb temps un allotjament adient, i eficaç pel personal de reforç.

El Pi alerta de les desavantatges que suposa treballar a Eivissa on ja es donen casos de lloguer de llits a un garatge o a balconades, i del greuge comparatiu amb la resta d'illes on les condicions no només laborals, també per a l'allotjament, són més favorables. En aquest sentit, un dels darrers greuges ha estat que Eivissa sigui l'única illa on no està previst construir pisos protegits enguany.

Durant el Ple del Parlament, la diputada Maria Antònia Sureda ja ha recordat a la consellera de Salut que l’any passat no es va cobrir el reforç de personal tot i que la Conselleria llavors ja havia previst com al·licient una millora salarial i, fins i tot, oferir allotjament al personal de reforç, el mateix que passarà aquest estiu.

Enguany, ha recordat Sureda, “ja hi ha hagut quiròfans tancats per manca d'anestesistes”, qui ha insistit a la consellera que encara és a temps per fer un pla d'eficiència que doni solucions. “Hi ha personal abastament a Can Misses per cobrir les Urgències o fins i tot les consultes o les intervencions? És un problema d'allotjament o també és un problema crònic?”, ha demanat la diputada.

Tanca