EL PI ES COMPROMET A PAGAR LES AJUDES AGRÀRIES EN MENYS D'UN ANY DES DE LA SEVA SOL·LICITUD

EL PI ES COMPROMET A PAGAR LES AJUDES AGRÀRIES EN MENYS D'UN ANY DES DE LA SEVA SOL·LICITUD

EL PI ES COMPROMET A PAGAR LES AJUDES AGRÀRIES EN MENYS D’UN ANY DES DE LA SEVA SOL·LICITUD

La formació impulsarà campanyes de foment del consum local per reactivar la producció agrícola i ramadera

12 de maig de 2019

El candidat d'El Pi-Proposta per les Illes al Parlament Balear, Jaume Font, s'ha compromès a agilitzar la tramitació de les ajudes agràries per tal que es puguin cobrar en un temps màxim d'un any des de la seva sol·licitud.

Per a Font, «no és tolerable que els pagesos i ramaders rebin les ajudes amb dos anys de retards, això sumat als baixos preus que perceben pels productes i els elevats costos que pateixen, fa insostenible l'activitat al món agrari». I és que, segons el candidat, «la insularitat provoca que els pagesos paguin 20 cèntims més per litre de gasoil que els de la Península».

Amb motiu de la visita a la Fira de Maig de Campos, la Fira de les Vaques, el líder d'El Pi ha denunciat que, durant quatre anys, el Govern no ha fet cap passa per intentar ampliar les possibilitats del món agrari i ramader i ha afegit que «les dades deixen ben clar que aquest sector està en perill de mort». «La dràstica reducció de vaqueries en la darrera dècada ho confirma i és que hem passat de tenir 42 vaqueries a Mallorca a tenir-ne 19», ha remarcat.

Per a la formació regionalista, l'agricultura és un àmbit estratègic que mereix un tractament especial degut al seu rol fonamental per al manteniment dels usos del territori, el paisatge rural i la seva preservació. Per aquesta raó, Font ha asseverat que ha de ser rendible i competitiu, s'ha de modernitzar i ha de trobar una canalització més efectiva en els mercats locals, així com en l'exportació de productes específics o genuïns d'alta qualitat. Per això, cal establir plans de modernització i incentivació entre els sectors joves i emprenedors a més d'arbitrar els mecanismes legals i financers que puguin contribuir a aguantar aquest canvi.

En aquest sentit, Jaume Font ha afirmat amb contundència que treballarà des del Parlament per desenvolupar plans conjunts per augmentar la rendibilitat de les explotacions agràries illenques com a principal factor que impedeix la seva competitivitat; incentivar els acords entre producció, indústria agroalimentària, distribució i consum per tal d'adequar la producció a la demanda, i fomentar amb campanyes permanents el consum de productes d'aquí.

Tanca