EL PI ES COMPROMET AMB MAREA BLAVA A LLUITAR CONTRA LES PROSPECCIONS DES DELS AJUNTAMENTS DE MALLORCA

EL PI ES COMPROMET AMB MAREA BLAVA A LLUITAR CONTRA LES PROSPECCIONS DES DELS AJUNTAMENTS DE MALLORCA

EL PI ES COMPROMET AMB MAREA BLAVA A LLUITAR CONTRA LES PROSPECCIONS DES DELS AJUNTAMENTS DE MALLORCA

El Secretari de Política Municipal del Pi, Joan Carles Verd, s’ha reunit amb representants de la plataforma, formada per entitats mallorquines d’àmbits diversos. Verd s’ha compromès a que els regidors de Proposta per les Illes presentin als seus consistoris un seguit d’iniciatives contra les prospeccions a la mediterrània. 

12 de febrer de 2016

El secretari de Política Municipal del Pi, Joan Carles Verd, s’ha reunit aquest divendres amb representants de Marea Blava Mallorca. La plataforma ha iniciat una ronda de contactes amb tots els partits polítics per tal d’implicar els ajuntaments de l’illa en la lluita contra les prospeccions. Una iniciativa a la qual el Pi s’hi ha sumat. En paraules de Verd, “som una formació amb una important implantació municipal i pensam que les corporacions locals han de tenir més pes en les qüestions que afecten el conjunt dels mallorquins”. Per aquest motiu, batles i regidors de Proposta per les Illes presentaran als seus consistoris les dues mocions i el Document de Compromís elaborats per Marea Blava.

Amb la primera de les mocions s’instarà al ple a declarar-se “contrari a les prospeccions d’hidrocarburs” així com defensar un model energètic “més sostenible”. Així mateix, es proposa instar el Govern espanyol a promoure una Llei per a la declaració de la mar mediterrània com a zona lliure de prospeccions.

La segona iniciativa fa referència a la presentació d’al·legacions a la Declaració d’Impacte Ambiental del projecte promogut per l’empresa Spectrum. Des de Marea Blava es pretén que els ajuntaments posin els seus mitjans a disposició dels ciutadans per facilitar la recollida d’aquesta al·legacions un cop es faci pública la DIA, així com a fer-ne difusió perquè arribi al màxim de gent possible.

Finalment, la tercera proposta és un Document de Compromís per aconseguir una Llei “per a la declaració del Mediterrani espanyol com a zona lliure de prospeccions d’hidrocarburs”.

Per part del Pi, Joan Carles Verd s’ha compromès a dur a tots els ajuntaments on el partit té representació els tres documents: “sempre hem estat al costat de la lluita contra les prospeccions i la idea d’unir el municipalisme en aquest moviment ens sembla molt positiva. Els illencs ens hem de fer sentir, poble a poble, tots junts per la nostra terra i el nostre medi ambient”.

A la reunió, en nom de Marea Blava hi han assistit Kati Fernández, representant de PIMEM, i Rebeca Moreno, d’Amics de la Terra, dues de les entitats que participen del projecte.

Tanca