EL PI ES PLANTA DAVANT SÁNCHEZ PERQUÈ NO S'EMPORTI ELS DOBLERS DE LES BALEARS A MADRID

EL PI ES PLANTA DAVANT SÁNCHEZ PERQUÈ NO S'EMPORTI ELS DOBLERS DE LES BALEARS A MADRID

EL PI ES PLANTA DAVANT SÁNCHEZ PERQUÈ NO S’EMPORTI ELS DOBLERS DE LES BALEARS A MADRID

  • La formació reclama a Armengol lleialtat institucional amb els ajuntaments i fermesa en la defensa dels interessos de les Illes

16 de juliol de 2020

El Pi – PROPOSTA PER LES ILLES BALEARS s'ha concentrat avui davant la Delegació del Govern per exigir al president de l'Estat, Pedro Sánchez, que no s'emporti els doblers de les Balears a Madrid. El president de la formació, Antoni Amengual, ha afirmat que «a Sánchez les Illes li importen un pebre i cada dia queda demostrat, ja estam cansats de patir greuges que ens venen de Madrid».

Segons Amengual, «no és presentable que vulguin disposar dels diners dels ajuntaments per fer el que els hi doni la gana i més ara que estam a les portes d'una crisi socioeconòmica i la nostra gent els necessitarà». En aquest sentit, el president d'El Pi ha apuntat que «des d'aquí, el Govern d'Armengol sempre protesta amb la boca petita i això és inadmissible». Per aquest motiu, Amengual ha reclamat a Armengol «lleialtat institucional amb els ajuntaments i fermesa en la defensa dels interessos de les Illes».

Per la seva banda, el vicepresident d'El Pi Mallorca i batle de Costitx, Toni Salas, ha exigit «sinceritat institucional i sinceritat democràtica per part del Govern de l'Estat i de les seves institucions perquè no podem tenir als ajuntaments agafats per la Llei Montoro - Montero». Segons Salas, «els consistoris són sobirans i han de gastar aquests doblers en allò que ells considerin i en donar resposta a les necessitats de la seva gent».

El tinent batle d'Alcúdia, Domingo Bonnín, ha deixat clar que «tenim 90 milions d'euros al banc i la nostra frustració és que volem tirar endavant projectes per poder afrontar la crisi que vendrà i no podem fer res». Bonnín ha dit que «no necessitam cap tutela» i ha acusat l'Estat de «xantatge cap a la independència dels ajuntaments».

Tanca