EL PI ESCOLTA ELS AFECTATS PEL PARC NATURAL D’ES TRENC, QUE ES QUEIXEN DE MANCA D’INFORMACIÓ PER PART DEL GOVERN

EL PI ESCOLTA ELS AFECTATS PEL PARC NATURAL D’ES TRENC, QUE ES QUEIXEN DE MANCA D’INFORMACIÓ PER PART DEL GOVERN

EL PI ESCOLTA ELS AFECTATS PEL PARC NATURAL D’ES TRENC, QUE ES QUEIXEN DE MANCA D’INFORMACIÓ PER PART DEL GOVERN

El diputat, Josep Melià, i la regidora d'El Pi-Campos, Cati Servera, s’han compromès a sol·licitar estudis, informes i valoracions econòmiques a la Conselleria de Medi Ambient que haurien d’existir però no es coneixen, per justificar les determinacions de l’avatprojecte de llei. El Pi denuncia que, una vegada més, el Govern parla d’un consens que no practica i, tot i que el més important és la protecció del Medi Ambient, això també implica diàleg amb les parts afectades.

5 d’abril 2016

El diputat d'El Pi Proposta per les Illes i President de la formació a Mallorca, Josep Melià, i la regidora de la formació a Campos, Cati Servera, es varen trobar anit amb propietaris i empresaris que es veuran afectats per la declaració de Parc Natural d’Es Trenc per escoltar les seves inquietuds des de l’anunci del Govern ara fa deu dies.

El Pi recorda que el consens, la participació i una adequada dotació econòmica per a la conservació i la rehabilitació són els elements necessaris per a qualsevol projecte de conservació i recuperació del territori. Tot i això, els afectats han manifestat les seves queixes per l’escassetat d’informació que facilita el Govern i per les presses en la tramitació del Projecte de Llei.

Ens ha sobrat temps i ens han faltat ganes”, va retreure ahir el diputat d'El Pi Jaume Font a la Presidenta del Govern, Francina Armengol, durant el Ple del Parlament, recordant que fa 10 anys que es podia haver posat en marxa aquesta iniciativa. Font advertí que depèn de la voluntat del Govern que les coses es puguin fer bé.

És per aquest motiu que El Pi considera imprescindible que les inciatives d’aquest tipus, com és la declaració de Parc Natural d’una zona, vagin precedides de la recerca de consens entre el Govern, els Ajuntaments afectats, els propietaris i els empresaris, cosa que encara no s’ha donat.

La formació s’ha compromès a sol·licitar els informes i valoracions econòmiques prèvies que són necessàries però no s’han donat a conèixer i que han de justificar les determinacions del Projecte.

Tanca