EL PI EXIGEIX AL CONSELL DE MALLORCA QUE TOTS ELS AJUNTAMENTS DE MALLORCA TINGUIN PLANS D'EMERGÈNCIA

EL PI EXIGEIX AL CONSELL DE MALLORCA QUE TOTS ELS AJUNTAMENTS DE MALLORCA TINGUIN PLANS D'EMERGÈNCIA

EL PI EXIGEIX AL CONSELL DE MALLORCA QUE TOTS ELS AJUNTAMENTS DE MALLORCA TINGUIN PLANS D’EMERGÈNCIA

La formació presentarà una moció on demana que es destini una partida dels Pressupostos del 2019 a la redacció de protocols d'actuació

7 de novembre de 2018

El grup d'El Pi–PROPOSTA PER LES ILLES BALEARS ha exigit al Consell Insular de Mallorca que tots els ajuntaments de Mallorca tinguin plans d'emergència per actuar en celeritat en situacions adverses. La formació presentarà al Ple de demà una moció on demana que es destini una partida dels Pressupostos del 2019 a la redacció de protocols d'actuació. Actualment, dels 53 municipis de Mallorca, només quatre en tenen: Alcúdia, Llucmajor, Sant Llorenç i Palma.

En concret, El Pi sol·licita que s'impulsi un projecte d'assessorament tècnic per elaborar plans bàsics i plans especials per a riscos concrets. En aquest sentit, la consellera d'El Pi, Xisca Mora, ha recordat que "el 2016 al Debat de Política General ja ho vam demanar i es va aprovar per unanimitat i el 2017 vam reiterar la proposta però l'equip de govern la va desestimar, igual que aquest any que tampoc va prosperar".

Mora ha deixat clar que, "després de la tragèdia de Sant Llorenç, ha arribat el moment de començar a buscar solucions i treballar en la prevenció i en la formació de la població". Segons Mora, "els municipis han de jugar un paper fonamental en el sistema d'alertes perquè són els coneixedors directes de la seva geografia i de les seves característiques climatològiques concretes i poden treballar en xarxa". El Pi també demana que es constitueixi un Centre de Coordinació Local (CECOPAL) i la creació d'una xarxa d'estacions locals de seguiment pluviohidrològic amb l'objectiu d'activar alertes independentment dels avisos d'AEMET.

Tanca