EL PI EXIGEIX AL GOVERN LA RECUPERACIÓ DE TOTES LES FREQÜÈNCIES FERROVIÀRIES SUPRIMIDES A MALLORCA

EL PI EXIGEIX AL GOVERN LA RECUPERACIÓ DE TOTES LES FREQÜÈNCIES FERROVIÀRIES SUPRIMIDES A MALLORCA

EL PI EXIGEIX AL GOVERN LA RECUPERACIÓ DE TOTES LES FREQÜÈNCIES FERROVIÀRIES SUPRIMIDES A MALLORCA

  • Jaume Font: “El Govern fa just el contrari del que predica. Mentre diu que defensa el transport públic, lleva trens de forma lamentable i injustificada”

20 de març de 2017

El Grup Parlamentari d’El Pi-PROPOSTA PER LES ILLES BALEARS ha exigit avui al Govern que rectifiqui i torni a fer efectives de manera urgent totes les freqüències de tren que va suprimir divendres passat. El Portaveu d’El Pi, Jaume Font, considera “lamentable i injustificada” la supressió de 60 freqüències diàries als Serveis Ferroviaris de Mallorca, així com l'eliminació dels trens semidirectes que uneixen Inca i Sa Pobla amb Palma.

Font assegura que el Govern de les Illes Balears fa “just el contrari del que predica i ha pres, una vegada més, una decisió amb nocturnitat i traïdoria”. A més, considera que aquesta mesura és “una forma ben estranya de defensar i potenciar el transport públic”.

En aquest sentit, el Portaveu d’El Pi ha recordat que l’any passat SFM va atendre més de 5 milions de passatgers, un 17,6 % més que 2015. “De cap de les maneres es pot entendre que, com a resposta, l'Executiu hagi decidit reduir l'oferta de transport públic ferroviari amb les conseqüències negatives que aquesta mesura té per als usuaris habituals del tren”. Amb decisions com aquesta, ha dit Font, “és impossible dur a terme una aposta ferma i decidida pel transport públic”.

El Grup d’El Pi també considera que el Govern no pot intentar solucionar els conflictes laborals que manté amb els treballadors de SFM provocant perjudicis als ciutadans de les Illes. A més, el Portaveu d’El Pi lamenta que la manca d'informació sobre els canvis de freqüències hagi agafat per sorpresa els usuaris del servei “com demostra la situació de desgavell, indignació i saturació que es va produir divendres passat entre els passatgers que desconeixien els canvis d'horari i la supressió de freqüències”.

Font qualifica d'incongruent que es redueixin les freqüències de tren per als ciutadans de l’illa mentre es creen línies noves de bus des de l’aeroport per als turistes.

Tanca