EL PI EXIGEIX AL GOVERN UN COMPROMÍS PERQUÈ L’OBRA ARTÍSTICA I CULTURAL DE 'SA NOSTRA' ES QUEDI A BALEARS

EL PI EXIGEIX AL GOVERN UN COMPROMÍS PERQUÈ L’OBRA ARTÍSTICA I CULTURAL DE 'SA NOSTRA' ES QUEDI A BALEARS

EL PI EXIGEIX AL GOVERN UN COMPROMÍS PERQUÈ L’OBRA ARTÍSTICA I CULTURAL DE ‘SA NOSTRA’ ES QUEDI A BALEARS

És la rèplica del Diputat Josep Melià a la Consellera de Cultura, Ruth Mateu, quan ha declarat que “intentarà protegir dins el primer trimestre de 2017” l’obra “més significativa”. Una resposta que El Pi titlla de “pobre” per manca d’un compromís ferme perquè, tal i com ja adverteix ARCA, no s’ha fet res en els darrers anys. Els béns de l’antiga Sa Nostra es calculen en unes 5.000 peces repartides entre l’Obra Social i BMN.      

4 octubre 2016

Durant molts danys hem tengut una caixa de Balears que es deia Sa Nostra, una entitat que va anar acumulant un gran patrimoni en obres artístiques, numismàtiques i culturals. Tots els béns que es calculen en 5.000 peces repartides en part a la Fundació de l’Obra Social Sa Nostra i en part en el BMN. “Hi ha una preocupació sobre on quedaran aquestes obres, si sortiran de les Illes, si no quedaran a aquesta terra”, ha explicat el Diputat Josep Melià qui, per aquest motiu, ha demanat quina serà l’actuació del Govern perquè aquest patrimoni cultural quedi definitivament a les Illes Balears. “Un Govern d’esquerres ja es va rentar les mans en aquest procés de fusió i les obres han acabat integrades dins BMN”, ha recordat.

La Consellera de Cultura, Ruth Mateu, ha reconegut certament que només 450 obres artístiques són de l’Obra Social Sa Nostra Caixa de Balears mentre que les altres 4.500, on hi ha part més important d’obres artístiques i numismàtica pertany a Mare Nostrum que, segons ha explicat la Consellera, es nega a cedir l’obra fins i tot de forma temporal. La intenció del Govern, ha dit, serà “intentar protegir-la”, una reacció que el Diputat d’El Pi ha qüestionat per feble, i per manca d’interès. “Ni tan sols té un compromís de garantir que l’obra quedi a les illes. ARCA fa anys que així ho reclama i fins ara no ha obtingut resposta”, ha criticat.

Tanca