EL PI EXIGIRÀ A MADRID L'EQUIPARACIÓ SALARIAL DE RESIDÈNCIA DELS PROFESSIONALS DE L'ADMINISTRACIÓ DE L'ESTAT

EL PI EXIGIRÀ A MADRID L'EQUIPARACIÓ SALARIAL DE RESIDÈNCIA DELS PROFESSIONALS DE L'ADMINISTRACIÓ DE L'ESTAT

EL PI EXIGIRÀ A MADRID L’EQUIPARACIÓ SALARIAL DE RESIDÈNCIA DELS PROFESSIONALS DE L’ADMINISTRACIÓ DE L’ESTAT

Actualment, les diferències d'aquests complements poden estar al voltant dels 6.000 euros anuals

16 d'abril de 2019

El Pi-Proposta per les Illes Balears exigirà a Madrid l'equiparació salarial de residència per als professionals de l'Administració de l'Estat a la nostra Comunitat. Així ho ha destacat el candidat al Congrés dels Diputats per aquesta formació, Joan Miralles.

S'ha de recordar que, en l'actualitat, els professionals de l'Estat a la nostra Comunitat reben un complement salarial amb l'objectiu de minvar els costos de residència associats a la insularitat. Però, aquest col·lectiu ha patit un greuge comparatiu respecte els seus companys desplaçats a les Illes Canàries, Ceuta o Melilla, que reben un complement molt superior per aquest concepte.

Com a exemple, un funcionari del grup C1 del cos administratiu amb residència a Ceuta o Melilla percep un complement mensual de 545,77 euros enfront dels 63,63 euros que cobra un treballador de les mateixes característiques a Mallorca.

Per a Miralles és «molt difícil justificar aquesta diferència entre professionals de la mateixa administració», ha asseverat, «amb aquestes xifres queda evidenciat que l'Estat no tracta a tots els seus ciutadans per igual».

Tanca