EL PI I APTUR REBUTGEN LA PROPOSTA DEL GOVERN I APOSTEN PER UNA REGULACIÓ QUE FACI AFLORAR EL LLOGUER TURÍSTIC

EL PI I APTUR REBUTGEN LA PROPOSTA DEL GOVERN I APOSTEN PER UNA REGULACIÓ QUE FACI AFLORAR EL LLOGUER TURÍSTIC

EL PI I APTUR REBUTGEN LA PROPOSTA DEL GOVERN I APOSTEN PER UNA REGULACIÓ QUE FACI AFLORAR EL LLOGUER TURÍSTIC

El Pi-Proposta per les Illes Balears se segueix reunint amb els agents afectats per l'Avantprojecte de Llei de modificació de la Llei de Turisme que ha de regular el lloguer turístic. El grup parlamentari, juntament amb APTUR, demanen la retirada d’una iniciativa que ha generat més problemes dels que resol. 

10 de gener de 2017

El lloguer turístic és una realitat positiva de les Illes Balears que fa molts anys que es practica, que dinamitza l'economia i que, certament, necessita una regulació”, ha explicat el diputat d’El Pi, Josep Melià, qui ha indicat que “el que no es pot fer és criminalitzar-lo des del Govern”.

El Pi-Proposta per les Illes Balears s’ha reunit amb el President de l’Associació d'Apartaments i Habitatges de Lloguer de Temporada (APTUR Balears), Juan Estarellas, per posar punts en comú sobre com s'hauria de fer la regulació. Ambdós rebutgen la proposta d'avantprojecte del Govern i aposten per una regulació que faci aforar el lloguer turístic en base a uns criteris de qualitat. “L'aposta de la Llei ha de ser per la qualitat, no posar més entrebancs”, ha explicat el diputat d’El Pi qui coincideix amb APTUR en que la iniciativa genera més problemes dels que resol.

“La regulació s’ha de fer únicament per a habitatges plurifamiliars”, ha afegit el Portaveu del grup, Jaume Font, qui demana que els unifamiliars que ja estan autoritzats “s’han de respectar”. Un règim transitori que estableixi amb claredat que les estades turístiques en unifamiliars o els habitatges turístics vacacionals que es troben d’alta a la Conselleria de Turisme no es troben afectats per la nova normativa.

El Pi demana, en definitiva, la retirada d’un avantprojecte que no contenta ningú “perquè no ha estat consensuat amb ningú” i que “genera més problemes dels que resol”.

El Pi ha recordat que ja s'estan presentant mocions als Ajuntaments on hi té representació per tal que des dels consistoris facin arribar un informe desfavorable a l'Avantprojecte de Llei de modificació de la Llei 8/2012 de Turisme relativa a la comercialització d'estades turístiques.

Tanca