EL PI IMPULSARÀ UN PACTE EDUCATIU QUE GARANTEIXI L'ESTABILITAT DEL SISTEMA

EL PI IMPULSARÀ UN PACTE EDUCATIU QUE GARANTEIXI L'ESTABILITAT DEL SISTEMA

EL PI IMPULSARÀ UN PACTE EDUCATIU QUE GARANTEIXI L’ESTABILITAT DEL SISTEMA

Es fomentaran mesures com un Pla de millora de l'ensenyament, la planificació i reforma dels espais educatius i la consolidació del cos docent

15 de maig de 2019

El Pi-Proposta per les Illes impulsarà un Pacte Educatiu que garanteixi l'estabilitat del sistema. La candidata d'El Pi- Proposta per les Illes al Parlament Balear Lina Pons ha assegurat que «ha estat una vertadera llàstima que no s'hagi assolit un acord aquesta legislatura amb un pacte que beneficiava a tots, especialment als infants i joves d'aquestes illes». I és que Pons ha recordat que des de la Comissió d'Educació del Parlament, que ha liderat la diputada d'El Pi, Maria Antònia Sureda, «es va fer molta feina de consens amb tots els sectors implicats i una vegada més hi va haver grups que varen avantposar els seus interessos partidistes al bé comú».

La número dos al Parlament per la formació ha assegurat que «per a El Pi serà una prioritat arribar a un consens entre les diferents formacions polítiques, les comunitats educatives –tant de la pública com de la concertada- i les famílies».

El Pi ha informat de les seves propostes en matèria educativa, les quals es marcaran com a gran repte desenvolupar un Pla de millora de l'Ensenyament, que prevegi aspectes com la modernització educativa, la construcció d'un sistema inclusiu i l'increment d'estudiants universitaris. I és que segons ha sentenciat Pons, «és una llàstima que a les Balears un 24 per cent dels joves deixin els seus estudis en acabar l'Educació Secundària, una xifra que es situa molt lluny de la mitjana estatal que oscil·la el 17,9%».

Respecte a la planificació educativa, ha titllat d'avenç que el 2019 es finalitzi amb 47 aules prefabricades, 61 manco que a l'inici d'any, però ha afirmat que «els infants i joves de les nostres illes mereixen unes infraestructures educatives modernes i ben equipades. Al segle XXI no ens podem permetre que hi hagi barracons». En aquest sentit ha afegit que el Pla d'infraestructures educatives mereix una atenció especial, ja que «el problema d'espais que ara ens trobam a Primària, ens ho podem trobar aviat a la Secundària».

La lliure elecció de centre és una de les grans preocupacions de les famílies. El Pi proposa tornar a les tres zones d'escolarització. Segons ha explicat Pons, la mesura de fragmentar les zones educatives crea més desigualtats entre els alumnes i «afavoreix aquests guetos que des del govern actual han dit que volen evitar».

En matèria lingüística, El Pi defensa el model lingüístic que aposta perquè els alumnes en acabar el cicle d'ensenyament obligatori dominin perfectament les llengües catalana, castellana i anglesa; sense passar per alt que la llengua catalana requereix un tractament especial per garantir la seva pervivència, respectant els projectes lingüístics propis de cada centre.

La candidata del partit regionalista ha volgut aclarir que les condicions laborals dels professionals docents seran una prioritat- tant de l'escola pública com de la concertada- en el sentit de tendir a l'equiparació de condicions entre la pública i la concertada i les corresponents convocatòries d'oposicions per consolidar els equips docents.

Les campanyes de dignificació de la Formació Professional i les reivindicacions d'un finançament equitatiu per a la Universitat, que permeti la reducció de les taxes per als alumnes i un increment dels fons destinats a la investigació, com a mínim per a situar la UIB a la mitjana de l'Estat, seran també mesures prioritàries.

Tanca