EL PI INCA DEMANA AL CIM UN PECMA QUE PROTEGEIXI EL COMERÇ DE PROXIMITAT I INCREMENTI L'OFERTA DE SÒL INDUSTRIAL

EL PI INCA DEMANA AL CIM UN PECMA QUE PROTEGEIXI EL COMERÇ DE PROXIMITAT I INCREMENTI L'OFERTA DE SÒL INDUSTRIAL

EL PI INCA DEMANA AL CIM UN PECMA QUE PROTEGEIXI EL COMERÇ DE PROXIMITAT I INCREMENTI L’OFERTA DE SÒL INDUSTRIAL

La formació, però, considera molt negatiu que el CIM hagi aprovat una moratòria que permetrà a Inca la instal·lació de superfícies comercials de fins a 2.500 metres quadrats

22 de desembre de 2017

El Pi Inca considera que el Pla d'Equipaments Comercials de Mallorca (PECMA), que ha aprovat inicialment aquest divendres el Consell Insular de Mallorca, pot ser una bona eina per impulsar la reactivació econòmica a la localitat, sempre que permeti la protecció del comerç de proximitat i incrementi l'oferta de sòl industrial. Malgrat això, considera molt negatiu que la moratòria que l'acompanya permeti a Inca la instal·lació de superfícies comercials de fins a 2.500 metres quadrats.

La defensa del petit comerç urbà i de proximitat ha estat sempre una prioritat de la formació perquè revitalitza el centres i altres zones urbanes. Segons el president d'El Pi Inca, Pere Soler, "és positiu que es traslladi als municipis bona part de la responsabilitat en el desenvolupament comercial, més enllà dels límits imposats de restringir determinats usos i evitar aglomeracions comercials que, en el cas d'Inca, volem evitar a les entrades de la nostra ciutat".

El centre urbà d'Inca té una clara vocació comercial: és homogeni, està agrupat i inclou el Mercat Municipal, i, segons Soler, és "on El Pi vol centrar la revitalització, la millora de la qualitat i la diversificació de l'oferta comercial".

Per altra banda, aquesta configuració es complementa a la perfecció amb una altra actuació que ha de treure a Inca de la depressió econòmica, conseqüència de la nul·la planificació i visió de futur de molts anys: l'increment de l'oferta de sòl industrial.

El Pi Inca vol sòl industrial amb una bona relació qualitat-preu, perquè les indústries actuals puguin adaptar-se sense problemes a la revolució que suposa la Indústria 4.0 i perquè Inca pugui ser un polo d'atracció de noves activitats econòmiques. Per això, ha de ser una prioritat limitar la possibilitat d’implantar superfícies comercials en els àmbits industrials, a excepció de certes activitats relacionades amb l'automobilisme i vehicles de motor, maquinària i manteniment, equips industrials, embarcacions, aeronaus, mobles de tot tipus, material de construcció i elements propis de cuina i bany i altres activitats comercials diferents del gran consum.

Tanca