EL PI INCREMENTA EN 2,25 MILIONS D'EUROS LA PARTIDA DE L'IBISEC EN LES SEVES ESMENES ALS PRESSUPOSTS DE LA CAIB

EL PI INCREMENTA EN 2,25 MILIONS D'EUROS LA PARTIDA DE L'IBISEC EN LES SEVES ESMENES ALS PRESSUPOSTS DE LA CAIB

EL PI INCREMENTA EN 2,25 MILIONS D’EUROS LA PARTIDA DE L’IBISEC EN LES SEVES ESMENES ALS PRESSUPOSTS DE LA CAIB

  • La formació aposta per la instal·lació de desfibril·ladors automàtics a zones públiques de gran afluència i destina 500.000 euros a l'adquisició dels terrenys de Son Busquets

2 de desembre de 2019

El Grup Parlamentari El Pi – PROPOSTA PER LES ILLES BALEARS ha enregistrat 12 esmenes parcials en matèria educativa als Pressuposts Generals de la Comunitat Autònoma per a l'exercici 2020. Així ho ha explicat la diputada d'El Pi, Lina Pons, durant la roda de premsa que ha dut a terme avui matí al Parlament de les Illes Balears.

El Pi augmenta en 1.500.000 euros la partida destinada als centres d'ensenyament concertat i en 2.250.000 euros la de l'Institut Balears d'Infraestructures i Serveis Educatius (IBISEC). Així, la formació pressuposta l'ampliació de l'IES Llorenç Garcias i Font (Artà) i de l'escola Rosa dels Vents (Colònia de Sant Pere) i la construcció dels nous CEIP de Sa Pobla, Can Picafort i Bunyola. Per altra banda, El Pi incrementa, també, el pressupost de la Universitat de les Illes Balears en 700.000 euros i reserva 100.000 euros d'aquest increment per a la redacció d'un projecte per a una nova residència d'estudiants de la UIB. El reforç del transport escolar a l'IES Sineu i l'IES Calvià i l'ampliació de les places de transport escolar a l'Educació Post-Obligatòria (1.475.000 euros) són també algunes de les principals esmenes d'El Pi en aquesta secció.

La diputada d'El Pi, Lina Pons, ha apuntat que cal «tendir a l'equiparació de les condicions laborals entre els professionals docents de l'escola pública i la concertada». «Els infants i joves de les nostres illes mereixen unes infraestructures educatives modernes i ben equipades. Al segle XXI no ens podem permetre que hi hagi barracons», ha criticat Pons.

Pel que fa als àmbits social i sanitari, el Grup Parlamentari El Pi ha enregistrat 13 esmenes parcials als Pressuposts per un valor total d'1,1 milions d'euros. El Pi inclou la redacció dels projectes per a la construcció de nous PAC a Manacor, Colònia de Sant Jordi, Pollença i Artà i per a l'ampliació de la UBS del Port de Pollença. D'igual manera, la formació reclama més metges de família en Atenció Primària a Campanet i incideix en la necessitat de posar el personal sanitari suficient als PAC de Porto Cristo, Cala Ratjada i Port d'Andratx perquè es pugui oferir atenció les 24 hores del dia. El Pi reivindica, també, la construcció de nous centres de dia a Calvià i Maria de la Salut.

La diputada Pons ha lamentat que, tot i que el passat 28 de setembre del 2016 el Parlament de les Illes Balears aprovà- a instàncies d'una PNL d'El Pi- l'obligatorietat de regular i instal·lar desfibril·ladors automàtics a espais no sanitaris, no s'hagi avançat en aquest sentit. Per aquest motiu, El Pi presenta una esmena de 100.000 euros per a la instal·lació de desfibril·ladors automàtics a zones públiques de gran afluència.

La recerca de solucions reals i efectives al difícil accés a l'habitatge és una de les més destacades reivindicacions d'El Pi en aquest inici de legislatura. La formació considera fonamental la col·laboració de l'executiu balear en l'adquisició dels terrenys de Son Busquets i, per això, hi dedica 500.000 euros. El Pi fixa, també, 1.806.400 euros perquè el Govern exerceixi el dret de tanteig i retracte sobre habitatges de protecció oficial i/o concurs públic d'adquisició habitatges.

El Pi tampoc s'ha volgut oblidar de la cultura en les seves esmenes parcials als Pressuposts de la CAIB. La formació planteja ajudes per als teatres públics municipals (200.000 euros), per a les escoles municipals de música (300.000 euros) i per als galeristes de les Balears perquè puguin participar en diferents fires (100.000 euros). El Pi proposa també, una esmena de 500.000 euros per a la promoció i normalització de la llengua catalana, pròpia de les Illes.

El Grup Parlamentari El Pi – PROPOSTA PER LES ILLES BALEARS ha presentat en total 85 esmenes parcials al Projecte de Llei de Pressuposts Generals de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears per a l'exercici 2020.

Tanca