EL PI INSTA A DEIXAR DE PARLAR DE SOSTRE TURÍSTIC SI NO FAN ELS DEURES BÀSICS DE REGULACIÓ DEL SECTOR

EL PI INSTA A DEIXAR DE PARLAR DE SOSTRE TURÍSTIC SI NO FAN ELS DEURES BÀSICS DE REGULACIÓ DEL SECTOR

EL PI INSTA A DEIXAR DE PARLAR DE SOSTRE TURÍSTIC SI NO FAN ELS DEURES BÀSICS DE REGULACIÓ DEL SECTOR

La formació ha fet comparèixer el Conseller de Turisme, Biel Barceló, en el Ple del Parlament per incompliment d’una iniciativa aprovada el novembre de 2015 que instava a posar un sostre al sector. “Fa 32 dies que des del Port de Palma se’n van 1.000 cotxes de lloguer que han treballat i contaminat aquí però tributen a altres indrets”, ha denunciat el Portaveu del Grup Parlamentari, Jaume Font, qui també ha criticat que la única actuació que s’ha fet res al respecte és des de la Direcció General de Consum “que pertany a la Conselleria de Sanitat, per la gran quantitat de denúncies i reclamacions que tramita”.

4 octubre 2016

“Una vegada més som aquí per parlar de la no regulació del sector de lloguer de vehicles o rent-a-cars”, així ha iniciat el seu torn de paraula, el Portaveu d’El Pi, Jaume Font, durant la compareixença del Conseller de Turisme, Biel Barceló, en el Ple del Parlament.

Font ha denunciat que cada dia, “i ja en duim 32”, se’n van 1.000 cotxes diaris des del Port de Palma amb destinació a la Península. “Aquests vehicles se’n van sense haver tributat ni un cèntim aquí però sí havent contaminat, ocupant un espai urbanístic i havent malmès a les nostres empreses locals amb les seves pràctiques que ratllen el dumping”.

El Diputat d’El Pi ha criticat que s’hagi parlat de posar un sostre al turisme “si encara no han fet els deures més bàsics de regulació”. Jaume Font ha recordat que fa 15 mesos que governen i tenen un mandat aprovat el novembre de 2017 per regular el sector dels cotxes de lloguer. “Si hem de dir que hi ha un òrgan del Govern que sí ha mogut fitxa és la Direcció General de Consum que pertany a la Conselleria de Sanitat per la gran quantitat de denúncies i reclamacions que tramita per les males pràctiques d'algunes empreses, que justament no són d’aquí, i a les quals no els interessa l'ordenació del sector”, ha criticat.

El Pi recorda que el passat 28 de juny, segons dades de la Conselleria, només s'hi n'havien inscrit 82 de les 192 empreses de lloguer de vehicles de Mallorca. A Eivissa, han estat 57 de les 77.  “Si volen saber els noms de les empreses que infringeixen la norma, gustosament els donarem els seus noms i adreces perquè hi enviïn als tècnics de la Conselleria”.

Tanca