EL PI INSTA AL GOVERN A COL·LABORAR AMB EL CONSELL PER FER EFECTIU EL RESCAT DEL TÚNEL DE SÓLLER EL 2017

EL PI INSTA AL GOVERN A COL·LABORAR AMB EL CONSELL PER FER EFECTIU EL RESCAT DEL TÚNEL DE SÓLLER EL 2017

EL PI INSTA AL GOVERN A COL·LABORAR AMB EL CONSELL PER FER EFECTIU EL RESCAT DEL TÚNEL DE SÓLLER EL 2017

El Grup Parlamentari presenta demà en el Ple del Parlament una Proposició No de Llei que va ser registrada durant l'estiu de 2015 per tal que l’Executiu col·labori amb el Consell de Mallorca en el rescat de la concessió que suposa una dels peatges més cars de l’Estat.

24 d’octubre de 2016

El Túnel de Sóller és una infraestructura inaugurada l’any 1997 que té un cost aproximat, en aquests moments, de 1,65 euros per quilòmetre. És a dir, a les Illes Balears tenim un dels peatges més cars d’Espanya i Europa.

El rescat del Túnel de Sóller sempre ha estat una de les principals reivindicacions d’El Pi-PROPOSTA PER LES ILLES BALEARS, motiu pel qual durant l'estiu de 2015 el Grup Parlamentari ja va registrar una Proposició No de Llei que fins demà no s’ha pogut debatre en el Ple del Parlament.

Amb aquesta iniciativa, El Pi vol instar al Govern Balear a comprometre-se en el rescat de la concessió del Túnel de Sóller de cara al 2017, establint una col·laboració amb el Consell Insular de Mallorca, sobretot, en l'aspecte econòmic, atès que el Govern ja assumeix anualment el cost de la subvenció als residents pel preu del túnel.

Tot i que a les darreres informacions s’ha parlat de la possibilitat de reservar una partida pressupostària per a 2017, El Pi demanarà al Govern, a través d’una iniciativa que espera aprovar a la Cambra parlamentària, que refermi aquest compromís econòmic.

Per El Pi mantenir el pagament en el Túnel de Sóller suposa tant per als ciutadans, com per a totes les persones que interactuen amb la vall, una penalització inacceptable; un desavantatge en matèria de comunicacions i transports; en un símbol de sobrecost; i un greuge comparatiu amb la resta dels ciutadans de les Balears vist que els residents, a més, pateixen sistemàticament el retard en el pagament de les subvencions.

Tanca