EL PI INSTARÀ AL GOVERN A LLUITAR CONTRA L’EPIDÈMIA INVASORA DE SERPS I COLOBRES, PRINCIPAL AMENAÇA DE LA SARGANTANA

EL PI INSTARÀ AL GOVERN A LLUITAR CONTRA L’EPIDÈMIA INVASORA DE SERPS I COLOBRES, PRINCIPAL AMENAÇA DE LA SARGANTANA

EL PI INSTARÀ AL GOVERN A LLUITAR CONTRA L’EPIDÈMIA INVASORA DE SERPS I COLOBRES, PRINCIPAL AMENAÇA DE LA SARGANTANA

El President d'El Pi, Jaume Font, ha presentat una nova iniciativa parlamentària del grup a petició dels representants d’Eivissa i ha fet un repàs de les principals actuacions que beneficien les Illes en el Parlament hores abans de celebrar l’Executiva Balear a Sant Antoni. 

29 d’abril de 2016 

El Pi ha registrat avui una Proposició No de Llei per tal que el Parlament insti al Govern Balear a prendre mesures efectives contra l’epidèmia de serps i colobres que amenaça la fauna d’Eivissa i Formentera.

El President d'El Pi i Portaveu del grup parlamentari, Jaume Font, ha presentat avui la darrera iniciativa proposada per El Pi Eivissa en el Parlament. L’han acompanyat els altres dos diputats Maria Antònia Sureda i Josep Melià, també vicepresident del partit. Per la seva banda, d'El Pi Eivissa també hi eren el vicepresident Carlos Roig, el regidor de Sant Antoni, Juanjo Ferrer, i el membre del Comitè Executiu, Pepe Serra, entre d’altres.

Jaume Font ha explicat que des que l’any 2003 es detectaren les primeres serps a l’illa, no han deixat d’augmentar i fins i tot ara ja es parla d’una nova espècie invasora, la colobra de ferradura. La introducció d’aquestes noves espècies suposa una amenaça mediambiental per a la fauna, sobretot per a les sargantanes, el seu principal aliment.

Per aquest motiu, El Pi Eivissa ha sol·licitat als representants d'El Pi al Parlament presentar aquesta iniciativa per tal que s’augmentin els mecanismes de vigilància i control d’importació d’oliveres, que és la seva via d’entrada i on de forma freqüent hi posen els ous i, si és necessari, se les posi en quarantena. A més a més demanarà la col·laboració estreta entre els Consell d’Eivissa i Formentera i el Govern Balear per instal·lar, de forma immediata, trampes a les zones on s’ha detectat més població i a altres indrets on ja se n’ha detectat la presència i actuarien de forma preventiva.

Jaume Font ha fet un repàs a les iniciatives que El Pi-Proposta per les Illes Balears ha presentat en nom d’Eivissa a la Cambra. De les 73 iniciatives que El Pi ha duit, el 87,7% afecten Eivissa i Formentera.

“Temes com la regulació del lloguer turístic, la del tot inclòs o la de posar un sostre als cotxes de lloguer, dels qual El Pi esta duent la iniciativa en són alguns…”, ha dit. A més ha destacat la proposta aprovada a principis de legislatura que insta al Govern de l’Estat a compensar Eivissa de la pèrdua del dret d’ús i fruit de Ses Salines com a conseqüència de l’aprovació i entrada en vigor dels anomenats Decrets de Nova Planta.

“Però també hem obtingut el compromís del Govern a través de les preguntes de control al plenari”, ha afegit per destacar, entre d’altres, que la Conselleria de Salut es va comprometre a la gratuïtat del parking de Can Misses abans que acabàs la legislatura.

Finalment, ha destacat dues noves iniciatives, pendents del debat dels grups, que proposen que el Conservatori de Música i Dansa d’Eivissa inclogui els ensenyaments de música i dansa pròpies de les Illes.

I una altra reclamant al Govern de l’Estat la cessió de la gestió de les residències militars com ara la d’Héroes de Filipinas, a Eivissa.

Finalment, El Pi recorda que avui a les 18 hores tendrà lloc l’Executiva Balear de la formació motiu pel qual s’han desplaçat fins a l’illa la direcció del partit amb representants de Mallorca i de Menorca.

Tanca