EL PI LLUITARÀ A MADRID LA BONIFICACIÓ DEL 100% DEL TRANSPORT DE LES MERCADERIES

EL PI LLUITARÀ A MADRID LA BONIFICACIÓ DEL 100% DEL TRANSPORT DE LES MERCADERIES

EL PI LLUITARÀ A MADRID LA BONIFICACIÓ DEL 100% DEL TRANSPORT DE LES MERCADERIES

18 d'abril de 2019

El candidat al Congrés dels diputats per El Pi-Proposta per les Illes Balears, Joan Miralles, ha assegurat avui que reclamarà a l'Estat la bonificació del 100 per cent del cost del transport de les mercaderies en règim de càrrega amb origen i destí als ports de Balears, sense distinció per tipus de bé, amb les úniques excepcions imposades per la normativa europea.

«Una vegada més ens trobam un greuge comparatiu entre ambdós arxipèlags. Mentre que a Canàries tenen garantit el 100% de subvenció, les Balears només el 65%, fet que resta competitivitat a les nostres empreses», ha asseverat Miralles durant la seva visita a Inca.

El Pi considera que aquesta bonificació ha d'estar garantida a través del REIB i no dependre de les consignacions pressupostàries a través dels Pressuposts Generals de l'Estat, ja que això implica que els ajuts sempre són inferiors al percentatge estipulat.

Miralles, acompanyat del president d'El Pi, Jaume Font, i membres del partit a Inca, ha pogut elaborar les tradicionals panades i ha constatat la diferència entre dur a terme la producció d'aquest producte a les Balears o a un altre lloc de la Península.

«Produir una panada a Mallorca pot suposar un 7% més que fer-ho a un altre punt de la Península, però a més, si aquesta mateixa panada la volem vendre fora de l'illa, hi hem d'afegir un 7% més derivat del transport, en total un 14% per cost d'insularitat», ha explicat Font.

S'ha de recordar que El Pi s'ha mantingut ferm en aquesta reivindicació durant tota la legislatura, presentant una Proposició no de Llei al Parlament de les Illes instant el govern autonòmic a realitzar les accions i gestions necessàries amb l'Estat per aconseguir incrementar fins al 100% aquesta bonificació, «gestions que han quedat en paper banyat en el REIB aprovat in extremis pel Govern de Pedro Sánchez», ha lamentat Miralles.

Tanca