EL PI LLUITARÀ PER RESTAURAR LA TARIFA ELÈCTRICA ESPECIAL PER AL REG AGRÍCOLA

EL PI LLUITARÀ PER RESTAURAR LA TARIFA ELÈCTRICA ESPECIAL PER AL REG AGRÍCOLA

EL PI LLUITARÀ PER RESTAURAR LA TARIFA ELÈCTRICA ESPECIAL PER AL REG AGRÍCOLA

Jaume Font i Xisca Mora han visitat avui explotacions agràries i s'han compromès a eliminar les traves per al desenvolupament d'activitats complementàries

16 de maig de 2019

El candidat d'El Pi al Parlament, Jaume Font, ha assegurat que la seva formació lluitarà per restaurar la tarifa elèctrica especial de reg agrícola. Segons Font, «l'energia elèctrica representa, actualment, el 80% dels costos de producció de l'agricultura». La desaparició d'aquesta tarifa especial ha provocat que en els darrers 10 anys «s'hagi multiplicat per cinc el cost de l'electricitat a una explotació agrària».

Jaume Font i la candidata d'El Pi al Consell de Mallorca, Xisca Mora, han visitat avui explotacions agràries de sa Pobla i mantindran al migdia una trobada amb pagesos de Mallorca.

Els candidats han explicat que l'actual Llei agrària de les Illes Balears ha posat encara més traves i limitacions al sector primari de les que ja tenia i no fa una aposta per ampliar les possibilitats del món agrari i dels que hi viuen. En aquest sentit, els candidats s'han compromès a assegurar el desenvolupament d'una activitat complementària agroturística viable i adaptada a la realitat de les explotacions agràries. El Pi, segons Font, «eliminarà d'aquesta llei els articles que limiten o restringeixen aquest desenvolupament».

Mora ha expressat la voluntat que el Consell de Mallorca pugui assumir les competències d'Agricultura però, per això, «primer s'ha de millorar la tramitació administrativa de la institució per no perjudicar els pagesos i el REIB ha d'incorporar la subvenció al 100% del cost del transport de mercaderies».

També s'eliminaran les ZEPAS en zones agràries que no estiguin suficientment justificades tècnicament o no tinguin el suport dels afectats i es reforçarà el FOGAIBA i les polítiques de foment del Govern per augmentar l'obtenció de recursos europeus i estatals per al sector.

A més, El Pi vol establir canals de formació ramadera i agrària que facilitin la incorporació dels joves a les activitats econòmiques del camp, amb una visió més tècnica i competitiva, i fomentar amb campanyes permanents el consum de productes locals.

Tanca