EL PI MENORCA APOSTA PER UNA PLANTA FOTOVOLTAICA A ES CASTELL I L'AMPLIACIÓ DEL PARC DE SON SOLOMÓ

EL PI MENORCA APOSTA PER UNA PLANTA FOTOVOLTAICA A ES CASTELL I L'AMPLIACIÓ DEL PARC DE SON SOLOMÓ

EL PI MENORCA APOSTA PER UNA PLANTA FOTOVOLTAICA A ES CASTELL I L’AMPLIACIÓ DEL PARC DE SON SOLOMÓ

També reclama la millora del transport públic i reafirma la seva aposta pel tren com a solució de futur a l'illa

27 d'abril de 2018

El Pi Menorca ha denunciat avui els problemes de lentitud en la gestió administrativa que pateixen els ajuntaments per poder desenvolupar projectes d'energies netes. Una situació especialment greu si tenim en compte que, ara per ara, només l'1% de l'energia que es consumeix a Menorca es produeix a l'illa.

El president d'El Pi, Jaume Font, i el vicepresident de la formació per Menorca, Joan Forcada, han manifestat avui el seu posicionament favorable al desenvolupament de parcs solars a l'illa. En aquest sentit, han valorat positivament la promoció d'una planta fotovoltaica a es Castell, així com l'ampliació del Parc de Son Salomó. També han considerat necessari estudiar la construcció d'un parc d'energies renovables a es Milà.

El Pi Menorca proposa obrir línies d'ajuda per dotar d'autonomia energètica aquells espais públics i privats que originin residus orgànics suficients per elaborar biogàs.

La promoció dels cotxes elèctrics i la penalització dels combustibles fòssils són primordials per a l'estalvi energètic però, Menorca necessita de manera urgent una aposta clara per millorar el transport públic.

Segons El Pi Menorca, el Govern balear, el Consell de Menorca i els ajuntaments han de coordinar línies d'inversió per fer extensiu el transport públic a tota l'illa i fer-lo realment eficaç.

S'ha de planificar un sistema eficient de connexió dels nuclis urbans i l'aeroport. Per altra banda, s'ha de dotar Ciutadella i Maó de transport públic urbà i entre zones urbanitzades i industrials, que resolgui les necessitats reals de mobilitat i permeti reduir l'ús del vehicle privat. Per tot això, El Pi aposta pel tren com a solució de mobilitat de futur a Menorca.

Sobre el lloguer turístic, Font ha criticat que la zonificació prohibeixi aquesta activitat a zones del litoral menorquí a on havia estat tradicional fins ara. A més, considera injust que es faci una excepció amb Fornells i no amb la resta de municipis.

Tanca