EL PI MENORCA CONSIDERA NEGATIVA I INJUSTA LA ZONIFICACIÓ DEL LLOGUER TURÍSTIC

EL PI MENORCA CONSIDERA NEGATIVA I INJUSTA LA ZONIFICACIÓ DEL LLOGUER TURÍSTIC

EL PI MENORCA CONSIDERA NEGATIVA I INJUSTA LA ZONIFICACIÓ DEL LLOGUER TURÍSTIC

28 de gener del 2018

El Pi Menorca considera que la zonificació del lloguer turístic presentada pel Consell de Menorca és un no rotund al desenvolupament d'aquesta activitat a l'illa. No és una solució que cerca l'equilibri social i econòmic com mantenen els responsables d'aquesta institució.

El Consell de Menorca, amb aquesta zonificació, ha perdut la possibilitat d'aportar seny i coherència a la modificació de la Llei turística del Govern de les Illes per regular el lloguer vacacional.

El Pi considera que la major part dels menorquins rebutja aquesta zonificació que només aporta un "vestit a mida" per al municipi de Fornells incloent es Grau, sa Mesquida, es Murtar, Cala Sant Esteve i Cales Coves.

El CIMe el que ha fet ha estat imposar la proposta més restrictiva possible per a la zonificació turística i no s'ha escoltat l'opinió dels ajuntaments de cada municipi, que són els que vertaderament coneixen la realitat dels seus municipis en aquesta matèria.

El Pi Menorca és partidari d'una regulació del lloguer turístic amb uns paràmetres de qualitat d'obligat compliment. No es pot rebutjar de ple una activitat que està ajudant a moltes economies domèstiques. No es tracta de construir més sinó de permetre una activitat econòmica que, en molts casos, dur acompanyada millores dels immobles que també beneficien les petites i mitjanes empreses menorquines.

El Pi Menorca presentarà al·legacions a la proposta de zonificació del Consell de Menorca per considerar-la injusta i negativa per als interessos dels ciutadans de les illes.

Tanca