EL PI MENORCA DEMANA AL CONSELL QUE PERMETI EL LLOGUER TURÍSTIC A TOTS ELS NUCLIS URBANS DE L'ILLA

EL PI MENORCA DEMANA AL CONSELL QUE PERMETI EL LLOGUER TURÍSTIC A TOTS ELS NUCLIS URBANS DE L'ILLA

EL PI MENORCA DEMANA AL CONSELL QUE PERMETI EL LLOGUER TURÍSTIC A TOTS ELS NUCLIS URBANS DE L’ILLA

La formació ha presentat al·legacions a la delimitació de zones aptes per al lloguer turístic

15 de maig de 2018

El Pi Menorca ha demanat al Consell que permeti el lloguer vacacional a tots els nuclis urbans tradicionals de l'illa. Així s'inclou en les al·legacions presentades per la formació a la delimitació provisional de les zones aptes per a la comercialització d'estades turístiques a habitatges de Menorca.

D'aquesta manera, El Pi Menorca reclama que l'excepcionalitat que ha fet el Consell Insular amb Fornells s'estengui i ampliï la zona apta per a la comercialització d'habitatges turístics a tots els nuclis urbans menorquins.

Segons el portaveu d'El Pi Menorca, Florencio Conde, "el Consell de Menorca no ha escoltat les demandes dels ajuntaments de l'illa i ha trencat l'autonomia municipal marcant les excepcions que ha volgut, deixant de banda un tracte igualitari per a tots els municipis menorquins".

Per altra banda, també es reclama que es reconsideri la prohibició del lloguer turístic en sòl rústic, perquè aquesta activitat contribuiria a '’increment de les rendes agràries i al manteniment del camp de Menorca en bones condicions, a la vegada que s'evitaria l'abandonament de les finques.

Segons El Pi Menorca, la zonificació presentada pel Consell de Menorca perpetua el model turístic de sol i platja, va en contra de la desestacionalització del turisme i fixa criteris contraris a la revitalització dels nuclis urbans i d'interior. A més, es considera molt negatiu que la proposta no s'hagi consensuat amb els municipis de Menorca.

Tanca