EL PI MENORCA EXIGEIX LA IMMEDIATA SUBSTITUCIÓ DE L'ECÒGRAF PER A EMBARASSADES DE L'HOSPITAL MATEU ORFILA

EL PI MENORCA EXIGEIX LA IMMEDIATA SUBSTITUCIÓ DE L'ECÒGRAF PER A EMBARASSADES DE L'HOSPITAL MATEU ORFILA

EL PI MENORCA EXIGEIX LA IMMEDIATA SUBSTITUCIÓ DE L’ECÒGRAF PER A EMBARASSADES DE L’HOSPITAL MATEU ORFILA

La formació critica la manca de previsió i mala gestió sanitària dels responsables de l'Àrea de Salut de Menorca

4 de maig de 2018

El Pi Menorca exigeix al Govern de les Illes Balears la immediata substitució de l'ecògraf de l'Hospital Mateu Orfila que està obligant el trasllat a Palma de les pacients embarassades per fer-se les proves diagnòstiques de les 20 setmanes.

La formació considera l'Àrea de Salut de Menorca responsable d'una greu manca de previsió i una mala gestió sanitària per no preveure amb temps la substitució d'un aparell que com, ells mateixos reconeixen, ha superat els deu anys de vida útil.

Segons el portaveu d'El Pi Menorca Florencio Conde, l'aparell no ha sofert una avaria imprevista sinó que ha quedat obsolet dins un termini previsible. "Com és possible que ningú dels responsables sanitaris del Govern preveiés amb temps suficient la fi de la vida útil de l'ecògraf i la seva substitució sense provocar perjudicis a les dones embarassades de Menorca?"

El Pi Menorca considera deficient la gestió a l'Hospital Mateu Orfila i demana responsabilitats per una situació que torna a convertir els ciutadans de Menorca en pacients de segona del sistema sanitari públic balear.

La situació provocada a Menorca és especialment greu perquè afecta una prova fonamental per detectar malformacions en el fetus.

Tanca