EL PI MENORCA REBUTJA LA IMPLANTACIÓ DE ZONA BLAVA AL PORT DE MAÓ

EL PI MENORCA REBUTJA LA IMPLANTACIÓ DE ZONA BLAVA AL PORT DE MAÓ

EL PI MENORCA REBUTJA LA IMPLANTACIÓ DE ZONA BLAVA AL PORT DE MAÓ

  • Cendrero: "L'Autoritat Portuària amb decisions com aquesta cerca més el seu benefici econòmic que el benestar dels menorquins"

9 de juny de 2017

El Pi Menorca rebutja la implantació d'aparcaments de pagament al Port de Maó. La mesura és especialment negativa per a la zona del Moll de Ponent que no té aparcament gratuït alternatiu a prop i, per tant, serà molt perjudicial per als comerciants i restauradors de la zona, ja que els seus clients tindran un sobrecost afegit.

Pel que fa a la zona del Moll de Llevant, al manco, hi ha opcions gratuïtes properes pels que vulguin accedir-hi, així com accés amb ascensor que no tenen a l'altre moll.

Segons el membre de l'Executiva d’El Pi Menorca, Carlos Cendrero, “l'Autoritat Portuària amb decisions com aquesta cerca més el seu benefici econòmic que el benestar dels menorquins. Volem el Port Maó, no el Port de Madrid”.

Aquesta mesura diu perjudicarà molts de col·lectius, ja que restarà, encara més, accessibilitat al Port de Maó i “afectarà els bars, restaurants i comerços de la zona. Els propietaris d'embarcacions de sa Colàrsega tampoc podran estacionar el seu vehicle perquè difícilment podran canviar el tiquet d’aparcament cada 2 hores.”

En aquest sentit, Cendrero ha recordat que el Ple del Parlament balear va aprovar al mes de març una proposta d’El PI – PROPOSTA PER LES ILLES BALEARS per reclamar a l’Estat la gestió per a la Comunitat Autònoma del Port de Maó, Palma, Alcúdia i la Savina, i evitar, així, que es valorin més els interessos econòmics de l’Estat que els dels habitants de les illes.

L'any 2014 l'Autoritat Portuària va tenir a les Balears uns beneficis de més de 16 milions d’euros. Uns beneficis que s'incrementaren fins als 22 milions el 2015. Aquests doblers, segons El Pi es fan servir per finançar altres infraestructures deficitàries de l’Estat.

A més, l'actual titularitat estatal d’aquestes instal·lacions, com el Port de Maó, provoca que es prenguin decisions estratègiques sense tenir en compte les conseqüències per a l'entorn que l'envolta.

Tanca