EL PI PALMA APOSTA PER PROMOURE UN GRAN PACTE CULTURAL PERQUÈ LA PROGRAMACIÓ ARRIBI A TOTES LES BARRIADES DE CIUTAT

EL PI PALMA APOSTA PER PROMOURE UN GRAN PACTE CULTURAL PERQUÈ LA PROGRAMACIÓ ARRIBI A TOTES LES BARRIADES DE CIUTAT

EL PI PALMA APOSTA PER PROMOURE UN GRAN PACTE CULTURAL PERQUÈ LA PROGRAMACIÓ ARRIBI A TOTES LES BARRIADES DE CIUTAT

La número 2 de la candidatura a Cort, Neus Sánchez, ha defensat «la importància de descentralitzar les activitats i promoure la cohesió social»

13 de maig de 2019

La número 2 de la candidatura d'El Pi Palma a Cort, Neus Sánchez, ha defensat la necessitat de promoure un gran pacte cultural entre les diferents institucions per tal que la programació arribi a totes les barriades de Palma. Sánchez ha deixat clar que «amb aquesta descentralització d'activitats s'aproparà la cultura als veïns i veïnes, es dinamitzaran els espais i es promourà la cohesió social».

La número 2 d'El Pi Palma a Cort ha apuntat que volen dur a terme aquest projecte «creant un fòrum formal i permanent amb el sector i una millor coordinació interna i externa amb altres administracions, aprofitant millor les infraestructures i recursos». Segons Sánchez, «necessitam acostar la cultura a tothom i acabar amb les polítiques que s'han fet fins ara en aquest sentit i que només prioritzaven determinats sectors socials».

En aquest sentit, ha comentat que «hem presentat aquesta proposta al Parc de Ses Fonts perquè precisament és un d'aquests espais, d'una barriada perifèrica, que està desaprofitat». Des d'El Pi Palma, han apuntat que, «volem recuperar-lo per organitzar teatre i música a la fresca i apostar per companyies de petit format». Sánchez ha deixat clar que «s'han de definir polítiques clares per evitar que determinades zones de Palma estiguin abandonades culturalment».

Sánchez ha puntualitzat que «la cultura ha de ser un element transversal de tots els departaments municipals» i que «si la cultura arriba a tots els barris, tots els barris seran dignes d'una capital com Palma i, si tots els barris tenen la dignitat que es mereixen, el conjunt de la ciutat serà més segur».

La número 2 també ha comentat que altres projectes que volen portar a terme són revitalitzar la xarxa de biblioteques amb la incorporació de les noves tecnologies i els llibres digitals i recuperar i actualitzar el Pla de Biblioteques.

Tanca