EL PI PALMA DEMANA A L'AJUNTAMENT QUÈ S'HA FET PER REPARAR L'EMISSARI QUE ABOCA AIGÜES BRUTES A CIUDAD JARDÍN

EL PI PALMA DEMANA A L'AJUNTAMENT QUÈ S'HA FET PER REPARAR L'EMISSARI QUE ABOCA AIGÜES BRUTES A CIUDAD JARDÍN

EL PI PALMA DEMANA A L’AJUNTAMENT QUÈ S’HA FET PER REPARAR L’EMISSARI QUE ABOCA AIGÜES BRUTES A CIUDAD JARDÍN

  • Els tècnics admeten que l’emissari està obsolet. La UIB confirmà que hi havia cianobactèries, provocades per aigües fecals, i un clar símptoma d’una greu patologia mediambiental

1 de març de 2017

El Pi Palma vol conèixer si l'Ajuntament de Palma ha actuat davant les continues denúncies de contaminació de la depuradora que aboca aigües brutes a Ciudad Jardín. Un any després que diverses entitats hagin denunciat, fins i tot amb immersions, el mal que s’està fent a les praderes de posidònia o als recursos pesquers dels pescadors artesans de Palma, el Portaveu de la formació, Toni Fuster, reclama que “ja és hora de millorar el sanejament de la mar de la badia de Palma, s’ha d’actuar de forma tan unànime com contra les prospeccions”.

El Pi Palma recorda que la Universitat de les Illes Balears confirma l'existència de cianobactèries a la badia de Palma provocades, amb tota seguretat, pels vessaments d'aigües fecals. Els microorganismes no són tòxics, si bé són un clar símptoma d’una greu patologia mediambiental.

Després de les immersions efectuades per especialistes de ‘Gaceta Nàutica’ el passat mes d’abril, i després que des d'Emaya es reconegués que feia falta millorar les infraestructures, augmentar la superfície de terra i les zones verdes que han d'absorbir aigua de pluja, el Pi Palma vol saber què s’ha fet al respecte. “L'Ajuntament ha de trobar una solució eficaç per controlar la qualitat de les aigües que embruten tota la badia generant un dels problemes medi ambientals i de salut pública més greus i més silenciats de Palma”.

Tanca