EL PI PALMA DEMANA L’ACTIVACIÓ DE PREDICCIÓ I PROTOCOLS DE CONTROL DE POBLACIONS DE MOSCARDS

EL PI PALMA DEMANA L’ACTIVACIÓ DE PREDICCIÓ I PROTOCOLS DE CONTROL DE POBLACIONS DE MOSCARDS

EL PI PALMA DEMANA L’ACTIVACIÓ DE PREDICCIÓ I PROTOCOLS DE CONTROL DE POBLACIONS DE MOSCARDS

La formació insta al Govern municipal a utilitzar tractaments amb el menor cost ecològic possible i a actuar amb eficiència i a temps tenint en compte les possibles conseqüències de les elevades temperatures d’aquest hivern. 

24 de febrer 2016

El Pi-Palma insta a l’Ajuntament a activar el sistema de predicció i protocols per al tractament de les poblacions de moscards prioritàriament a la zona del Pla de Sant Jordi. A la formació li consta que l’Ajuntament disposa d’un sistema de predicció per prevenir la proliferació de moscards, respectuosa amb el medi ambient i elaborada per la UIB. Per tant, El Pi demana que s’activin les accions descrites al sistema de predicció per disminuir sensiblement els moscards.

És més, s’insta a que els tractaments que es realitzin siguin ambientalment sostenibles, per exemple amb l’ús de “bacilus” i en el moment de la fase larvària del moscard. Quan ja vola i pica, el tractament és totalment inefectiu.

El Pi-Palma alerta que si no s’actua amb celeritat i eficifiència es pot repetir el problema de la processionària. La sostenibilitat, la bona qualitat de vida a Palma i el respecte al medi ambient han de ser prioritats perquè després de les pluges d’aquests darrers dies i en el marc de les elevades temperatures que ens acompanyen aquest hivern, és d’esperar que aquesta primavera i estiu les poblacions de moscards a Palma siguin de dimensions importants i per tant, considerablement molestes.

Si aquest fet, ja per sí perniciós, es combina amb la preocupació per la transmissió de malalties d’aquest insectes i amb la nova incorporació del ZIKA, l’Àrea de Salut de l’Ajuntament de Palma n’ha de ser especialment sensible.

El Pi alerta que amb tot, aquesta no és una novetat, ja que és un problema que es repeteix any darrera any i que als ciutadans, que mai s’ha encarat amb solucions efectives i que produeix una sensació de manca de eficiència per part dels responsables de l’administració municipal.

 

Fotografia: Diari Última Hora.

Tanca