EL PI PALMA DENUNCIA LA PASSIVITAT "IRRESPONSABLE" DE L'AJUNTAMENT DAVANT LA VENDA AMBULANT IL·LEGAL

EL PI PALMA DENUNCIA LA PASSIVITAT "IRRESPONSABLE" DE L'AJUNTAMENT DAVANT LA VENDA AMBULANT IL·LEGAL

EL PI PALMA DENUNCIA LA PASSIVITAT “IRRESPONSABLE” DE L’AJUNTAMENT DAVANT LA VENDA AMBULANT IL·LEGAL

  • El president del partit i portaveu del Grup Parlamentari El Pi, Jaume Font, demanarà dimarts a la presidenta Armengol com pensa el Govern que s'ha de lluitar contra el comerç ambulant no autoritzat

5 de maig de 2017

El Pi Palma denuncia la proliferació de la venda ambulant il·legal a ciutat davant la passivitat de les autoritats i lamenta la irresponsabilitat de l’equip de govern, qui encara no té elaborada una ordenança municipal específica al respecte.

La venda no autoritzada perjudica directament al petit i mitjà comerç que els partits que conformen el Pacte de Govern es varen comprometre a protegir. El Grup Parlamentari El Pi-Proposta per les Illes Balears demanarà, de fet, en el proper Ple del Parlament, de quina forma creu el Govern que s’ha de lluitar contra la venda ambulant no autoritzada.

Ara fa un any, El Pi aprovà una moció en el Ple del Parlament per tal que Govern, consells insulars, ajuntaments i Delegació de Govern actuassin de forma conjunta tant en seguretat, com en prevenció i persecució de les organitzacions que hi ha al darrera. La proposta d’El Pi, que es recordarà dimarts, instava també a fer una mesa de coordinació de forces de seguretat per controlar l'entrada de productes il·legals a les illes i avançar en la lluita contra el material falsificat.

El Pi Palma critica que es plantegi suprimir la prohibició de la venda ambulant de l'ordenança pública sense tenir prevista cap actuació alternativa. El petit i mitjà comerç de Palma paga els seus imposts i pateix la manca d'actuacions i sancions contra la competència deslleial. Segons dades facilitades pels seus representants a Palma, hi ha aproximadament mil punts de venda ambulant il·legal instal·lats, diàriament, als principals carrers de Palma on el lloguer comercial pot arribar a superar els 15 mil euros mensuals.

Tanca