EL PI PALMA EXIGEIX A CORT LA REVISIÓ DEL PLA DE RENOVACIÓ DE LA FLOTA DE L'EMT

EL PI PALMA EXIGEIX A CORT LA REVISIÓ DEL PLA DE RENOVACIÓ DE LA FLOTA DE L'EMT

EL PI PALMA EXIGEIX A CORT LA REVISIÓ DEL PLA DE RENOVACIÓ DE LA FLOTA DE L’EMT

La formació considera que el Pla presentat per l'ajuntament és insuficient

31 de gener de 2018

El Pi Palma exigeix a Cort la revisió del Pla de renovació de la flota d'autobusos urbans de l'EMT i que renegocii les condicions de pagament del crèdit amb el BEI. L'objectiu, segons la formació, seria escurçar els terminis per aconseguir renovar el 50% de la flota abans que finalitzi la legislatura.

El Pi Palma demana al batle que faci una aposta clara i definida per fomentar el transport públic a la ciutat. En concret, reivindica que aquest any plantegi el nou Pla de Mobilitat Urbana Sostenible de Palma (PMUS) adequant el Pla de renovació de la flota a les dades actualitzades del Pla de Mobilitat.

La formació recorda que a finals del 2018 haurien de ser 65 els autobusos nous que haurien de circular per Palma i que la primera fase de renovació hauria de ser una realitat el 2019 atenent al pla presentat per l'EMT el 2016.

Des d'El Pi Palma es constata que, amb l'actual retard del pla que, a més, només preveu la renovació del 50% de la flota, s'arribarà al final de legislatura amb una flota envellida d'una forma alarmant. Així, el 2019, pràcticament el 74% de la flota tendrà entre 10 i 18 anys, dels quals el 45% seran autobusos de 17 o 18 anys.

La formació també destaca que el Pla de renovació no contempla cap increment de la flota en el període comprés entre el 2018 i el 2025, mantenint-la constant en les actuals 177 unitats. Un fet que, segons El Pi Palma, contradiu frontalment les polítiques de foment del transport públic que diu defensar l'actual equip de govern.

Tanca