EL PI PALMA EXIGEIX UN ESTUDI PREVI DE LA SITUACIÓ ACTUAL DEL TRÀNSIT ABANS DE REFORMAR EL PASSEIG MARÍTIM

EL PI PALMA EXIGEIX UN ESTUDI PREVI DE LA SITUACIÓ ACTUAL DEL TRÀNSIT ABANS DE REFORMAR EL PASSEIG MARÍTIM

EL PI PALMA EXIGEIX UN ESTUDI PREVI DE LA SITUACIÓ ACTUAL DEL TRÀNSIT ABANS DE REFORMAR EL PASSEIG MARÍTIM

  • Segons el portaveu d'El PI Palma, el batle "defensa el model de l'anterior govern del PP i no el d’una ciutat sostenible i de la gent"

25 de juliol de 2017

El PI Palma considera positiva una reforma del Passeig Marítim però lamenta que l'Ajuntament anunciï un projecte sense tenir en compte la situació actual del trànsit a Ciutat. En aquest sentit, considera necessari fer un estudi previ de l'impacte que tindria actualment l'eliminació de dos carrils de circulació en aquesta via a primera línia de la capital balear.

El portaveu d'El PI Palma, Toni Fuster, recorda que l’equip de govern municipal està aplicant el Pla de Mobilitat de Palma (PMUS) de 2014, redactat per l'anterior govern del Partit Popular. De llavors ençà, la situació del trànsit ha canviat molt. De fet, el PMUS ja preveia una revisió el 2017 que no s'ha fet.

El 2014, el PMUS contemplava que la Via de Cintura i el segon cinturó poguessin assumir el trànsit del Passeig Marítim i que les mesures de foment del transport públic suplissin, en part, l'ús del vehicle privat. Quan el govern del PP a l’Ajuntament de Palma va aprovar aquest pla, les previsions de trànsit a la Via de Cintura eren de 80.000 cotxes per dia en cada sentit. Avui, tres anys després, per aquesta via ja passen més de 150.000 cotxes i la via connectora està paralitzada en dos dels seus tres trams i el quart ni se sap quan es programarà.

Amb aquestes dades, segons Fuster, "és pràcticament, impossible que la Via de Cintura pugui absorbir els aproximadament 20.000 cotxes diaris que s'afegirien pel tancament de dos carrils al Passeig Marítim". La reforma podria provocar, per tant, un col·lapse circulatori.

El batle de Palma, Antoni Noguera, ha dit Fuster, "està aplicant ara mateix el model de l'anterior govern del PP, fonamentat en la competitivitat, no en una Palma verda, sostenible i de la gent. El PMUS està superat i, a més, l’Ajuntament no ha fet la revisió prevista per 2017".

El Passeig Marítim és una zona emblemàtica de Palma i necessita urgentment una millora de les voreres, de la il·luminació i de la neteja, especialment als mesos d'estiu.

Tanca