EL PI PALMA LAMENTA LA INACCIÓ DE LES INSTITUCIONS AMB CADA PETIT COMERÇ EMBLEMÀTIC QUE TANCA

EL PI PALMA LAMENTA LA INACCIÓ DE LES INSTITUCIONS AMB CADA PETIT COMERÇ EMBLEMÀTIC QUE TANCA

EL PI PALMA LAMENTA LA INACCIÓ DE LES INSTITUCIONS AMB CADA PETIT COMERÇ EMBLEMÀTIC QUE TANCA

  • Toni Fuster, portaveu del Comitè Local: "Una ciutat amb caràcter ha de conservar els comerços emblemàtics; s’ha de fer un Pla de Protecció i ajudar als emprenedors que agafen el relleu per mantenir els establiments històrics"

9 d’abril de 2017

El Pi Palma reclama un major esforç per part de les institucions, especialment de l'Ajuntament de Palma, per protegir i preservar els negocis de ciutat. Una proposta de la formació és elaborar un catàleg dels comerços amb història, els més emblemàtics, per a la seva protecció i promoció amb l'objectiu d'establir incentius fiscals que en puguin evitar la desaparició.

“Cada vegada que tanca un petit comerç com la pastisseria Llull o el Forn del Teatre, Palma fa una passa més per deixar de ser Palma i convertir-se en una ciutat franquícia qualsevol”, reclama el portaveu d’El Pi a ciutat, Toni Fuster.

L'elevada pressió fiscal, el preu del lloguer i la manca d'incentius econòmics són els principals motius pels quals molts petits comerços no sobreviuen, sobretot en el centre. El Pi Palma reclama a l'Ajuntament un Pla de Protecció i Suport per Establiments Emblemàtics com el que ja hi ha a ciutats com Barcelona “que reconegui la importància de botigues i bars singulars i poder col·laborar en la seva preservació i conservació”.

A més, El Pi reconeix que, d’una banda, els propietaris dels negocis emblemàtics també tenen dret a retirar-se, traspassar i/o vendre els negocis i les seves infraestructures però els governs han de poder ajudar als emprenedors que volen agafar el relleu per a donar una continuïtat a aquest tipus de negocis per evitar convertir-se en una ciutat franquícia. “Una ciutat amb caràcter ha de conservar bé les botigues, cafès i forns que fan que tengui personalitat pròpia".

El Pi és una formació fermament compromesa amb el petit comerç, tant és així que va encapçalar la modificació de la Llei de Comerç en el Parlament per tal de reduir l'obertura de festius i diumenges a l’any per a grans superfícies, entre altres avanços.

Tanca