EL PI PALMA RECLAMA UNA INTERVENCIÓ URGENT DE L’AJUNTAMENT A LES CASES DE SON AMETLER DEL VIVERO

EL PI PALMA RECLAMA UNA INTERVENCIÓ URGENT DE L’AJUNTAMENT A LES CASES DE SON AMETLER DEL VIVERO

EL PI PALMA RECLAMA UNA INTERVENCIÓ URGENT DE L’AJUNTAMENT A LES CASES DE SON AMETLER DEL VIVERO

El Pi Palma denuncia l'estat de deteriorament en què es troben les Cases de Son Ametler i demana que es reprengui el projecte de recuperació d’aquest espai per a equipaments de la barriada.

29 de juliol del 2016

El Pi Palma reivindica les Cases de Son Ametler del Vivero per tal de disposar d’un casal de barri que pugui donar cobertura a un ampli ventall de possibilitats per dinamitzar la zona. Entre aquests projectes, El Pi proposa la instal·lació d’una biblioteca —ara els veïnats s’han de desplaçar fins al Rafal Vell— que s'ubicaria a l'antic aljub, un centre de dia que s'instal·laria a l'edifici annex, un museu de Ciències Naturals i Història a l'antiga capella, un casal de gent gran a la planta baixa, una oficina de districte i una sala polivalent per poder fer-hi conferències, cinema o teatre.

Segons el Pi Palma, és necessari que l’Ajuntament, en la mesura de les seves possibilitats, hi posi en marxa qualque projecte perquè així es vagi avançant en la recuperació d’aquest espai que actualment es troba molt deteriorat.

Ara bé, la formació proposa que la primera mesura que s’ha de dur a terme de forma urgent és la reparació de la tanca que es va posar en el seu moment ja que ja ha estat esbotzada i amenaça de caure. Tot i que és cert que ja es va dur a terme una primera fase de recuperació de les Cases, l'anterior Consistori en va paralitzar el procés de reforma i recuperació. Malgrat que el Consistori actual ha manifestat bona voluntat per concloure les obres, encara no ha pres cap decisió per tirar endavant aquest compromís assumit amb els veïnats, un fet que El Pi Palma denuncia.

Les Cases de Son Ametler del Vivero són una possessió agrícola i ramadera que es remunta al segle XIII i compta amb una extensió de més de 2.700 metres quadrats. Consta d’una planta baixa, dos estatges, un aljub i un jardí vuitcentista de més de 1.600 metres quadrats.

Tanca