EL PI PALMA VOL ACABAR AMB LA PROHIBICIÓ TOTAL DEL LLOGUER TURÍSTIC A CIUTAT

EL PI PALMA VOL ACABAR AMB LA PROHIBICIÓ TOTAL DEL LLOGUER TURÍSTIC A CIUTAT

EL PI PALMA VOL ACABAR AMB LA PROHIBICIÓ TOTAL DEL LLOGUER TURÍSTIC A CIUTAT

El candidat d'El Pi a Cort, Josep Melià, ha criticat la decisió de l'actual equip de govern de no permetre el lloguer vacacional a edificis plurifamiliars

23 de maig de 2019

El candidat d'El Pi a Palma, Josep Melià, s'ha compromès a posar fi a la prohibició total del lloguer turístic a Ciutat i ha defensat que es pugui fer sempre que hi hagi intercanvi de places i es reguli amb criteris de qualitat. Melià ha deixat clar que «la zonificació actual i el preu de les places són autèntics desgavells i una clara mostra del fracàs del Pacte d'esquerres en una qüestió tan important per a Palma». El candidat d'El Pi Palma ha explicat que «el lloguer turístic s'hauria de fer a zones d'atractiu turístic, com el centre històric o la façana marítima, i consideram un error aquesta decisió perquè ha traslladat la pressió a barriades com Son Espanyolet».

El candidat d'El Pi Palma ha deixat clar que «l'actual prohibició pot acabar enfonsant el turisme a Ciutat i va en contra del comerç de proximitat i el sector de la restauració». En aquest sentit, ha recordat que «l'esquerra criticava el Partit Popular per prohibir el lloguer en immobles plurifamiliars i ara el Pacte d'esquerres fa el mateix; ni uns ni els altres han sabut donar solucions que estiguin a l'altura del repte i dels temps». Melià també ha apuntat que «aquesta prohibició no és més que la peresa o la manca d'imaginació per trobar respostes a una realitat incontestable, unes respostes que des d'El Pi sempre hem tengut molt clares».

Segons Melià, «una gran part de l'oferta existent a Palma hauria de poder aflorar sempre que complís determinats criteris de qualitat». D'altra banda, el candidat d'El Pi ha dit que «aquestes decisions no serveixen per fer més fàcil l'accés a un habitatge, tal com diuen des de l'actual equip de govern, sinó ben bé al contrari». Melià ha reclamat una política pública d'habitatge que «no posi excuses» i que plantegi «propostes clares» a través de la regulació.

Tanca