EL PI PRESENTA 80 ESMENES ALS PRESSUPOSTS DE LA CAIB QUE INCIDEIXEN EN LA DIVERSIFICACIÓ DEL MODEL ECONÒMIC DE LES ILLES

EL PI PRESENTA 80 ESMENES ALS PRESSUPOSTS DE LA CAIB QUE INCIDEIXEN EN LA DIVERSIFICACIÓ DEL MODEL ECONÒMIC DE LES ILLES

EL PI PRESENTA 80 ESMENES ALS PRESSUPOSTS DE LA CAIB QUE INCIDEIXEN EN LA DIVERSIFICACIÓ DEL MODEL ECONÒMIC DE LES ILLES

  • El Grup Parlamentari d'El Pi també planteja que els residents no paguin l'ecotaxa o que part dels doblers de Marivent es destinin a la UIB

29 de novembre de 2017

El Grup Parlamentari d'El Pi - PROPOSTA PER LES ILLES BALEARS vol que el Govern destini l'any que ve 2 milions d'euros a una línia d'ajudes per a innovació i dinamització del petit i mitjà comerç i 2.110.000 d'euros per a la promoció i potenciació del sector industrial.

Són dues de les 80 esmenes que El Pi ha presentat al Projecte de Pressuposts de la CAIB 2018. Aquestes, en concret, tenen com a objectiu avançar en la diversificació real de l'economia de les Illes Balears i disminuir la seva dependència del turisme. En aquest sentit, s'ha presentat també una esmena de 3.660.000 d'euros per destinar a un Pla de dinamització comercial dels centres urbans. En conjunt, aquestes tres esmenes suposen la inversió de gairebé 8 milions d'euros en Indústria, Comerç i petites i mitjanes empreses.

Pel que fa als impostos, les esmenes d'El Pi demanen l'exempció del pagament de l'Impost d'Estades Turístiques per als residents a les Illes Balears i una rebaixa de l'IRPF per a les classes baixes i mitjanes (mitjançant la reducció del tram autonòmic de l'IRPF al nivell de l'estatal).

El Pi també demana que 600 mil euros de la partida de Marivent es destinin a incrementar el pressupost de la UIB. A més, es planteja incrementar en 600 mil euros la partida de l'Institut d'Investigació Sanitària de les Illes Balears (IdISBa).

Per a la neteja de torrents es contempla ampliar la partida en 1 milió d'euros i dotar amb 550 mil euros l'elaboració d'un Pla de desnitrificació d'aigües per al consum humà.

Altres esmenes fan referència a un Pla de Salut 2018/2021 (100 mil €), a l'estudi d'un sostre de cotxes de lloguer a les illes (20 mil €), a la rehabilitació de les cases d'Aubarca del Parc de Llevant (100 mil €), a un nou edifici per al Conservatori de Música de Menorca (200 mil €), o al rescat dels aparcaments de Can Misses (2 milions €) i Son Espases (2 milions €).

El grup d'El Pi també ha presentat esmenes per a la construcció o millora de centres escolars, PACs o depuradores de diferents municipis de les illes i ha plantejat una partida nova per a un Pla de reconversió de zones turístiques (10 milions €). A més, es rebaixa de 95 a 65 mil euros el sou anual del futur director de l'Oficina de Prevenció i Lluita contra la Corrupció.

Tanca