EL PI PRESENTA AL·LEGACIONS AL PLA DIRECTOR DE MOBILITAT DEL GOVERN QUE QUALIFICA DE POC AMBICIÓS

EL PI PRESENTA AL·LEGACIONS AL PLA DIRECTOR DE MOBILITAT DEL GOVERN QUE QUALIFICA DE POC AMBICIÓS

EL PI PRESENTA AL·LEGACIONS AL PLA DIRECTOR DE MOBILITAT DEL GOVERN QUE QUALIFICA DE POC AMBICIÓS

Josep Melià ha reclamat l'ampliació de la xarxa ferroviària, més aparcaments als accessos a Palma i incrementar les actuacions per aconseguir la cogestió aeroportuària

6 de setembre de 2018

El Pi – PROPOSTA PER LES ILLES BALEARS considera poc ambiciós el Pla Director Sectorial de Mobilitat de les Illes Balears i un simple recull d'un grapat d'iniciatives que no aporten res de nou a les que, des de fa anys, es plantegen i que mai es materialitzen per part de les institucions responsables.

El secretari general d'El Pi, Josep Melià, ha explicat avui les al·legacions que la formació ha presentat al Pla de Mobilitat, en les quals reclama concloure les fases pendents de la Via Connectora de Palma i la millora dels 700 quilòmetres de carreteres secundàries de les Illes per tal d'adequar accessos i eliminar els punts negres existents. També planteja l'ampliació de la xarxa de metro fins a l'aeroport, l'Hospital de Son Espases i el barri de Pere Garau, l'arribada del tren fins a Artà i Ses Salines, la millora de la xarxa insular d'autobusos a Eivissa i l'estudi de viabilitat d'una línia ferroviària entre Maó i Ciutadella.

A les al·legacions El Pi reclama que es reconsideri la contractació del servei de transport públic en carretera per grans lots que, segons Melià, "només ha aconseguit l'exclusió de les petites empreses de les illes i la desaparició a mitjà termini de la competència en el sector".

Sobre el possible futur tramvia de la Badia de Palma s'hauria de contemplar com a prioritat les línies Aeroport – Estació Intermodal de Palma – Port i l'estudi tècnic de la viabilitat d'un ramal cap al futur centre de distribució logístic, que sembla es vol situar a les proximitats de l'aeroport.

El Pi considera insuficient la previsió d'aparcaments d'intercanvi i planteja duplicar les previsions del Govern. A Palma la previsió hauria de ser de 10.000 estacionaments a l'entrada dels accessos principals a la ciutat. Sobre la disminució de places d'aparcament als barris i pobles, El Pi creu que no es pot dur a terme si abans no s'ha creat una alternativa pública de mobilitat que permeti abandonar o minimitzar l'ús del vehicle privat.

Melià ha assenyalat que les al·legacions recullen també una reivindicació que El Pi ha plantejat al Govern des de l'inici de la legislatura: la regulació dels cotxes de lloguer. També l'increment de les actuacions per exigir a l'Estat la cogestió dels aeroports i potenciar la millora de la mobilitat entre les illes i amb la Península.

Tanca