EL PI PRESENTA LA PROPOSICIÓ DE LLEI DE CUSTÒDIA COMPARTIDA PERQUÈ SIGUI EL SUPÒSIT GENERAL EN CAS DE CESSAMENT DE CONVIVÈNCIA

EL PI PRESENTA LA PROPOSICIÓ DE LLEI DE CUSTÒDIA COMPARTIDA PERQUÈ SIGUI EL SUPÒSIT GENERAL EN CAS DE CESSAMENT DE CONVIVÈNCIA

EL PI PRESENTA LA PROPOSICIÓ DE LLEI DE CUSTÒDIA COMPARTIDA PERQUÈ SIGUI EL SUPÒSIT GENERAL EN CAS DE CESSAMENT DE CONVIVÈNCIA

El President de l’Associació de Pares Separats, Jorge Skibinsky,  ha acomanyat el Portaveu del grup parlamentari, Jaume Font i el diputat Josep Melià en roda de prensa on s’ha explicat que el 2014, el 32% de les separacions i/o divorcis de Balears es varen resoldre per custòdia compartida dels fills sense tenir una llei específica. 

 3 de maig de 2016 

“La societat avança més ràpit que les lleis”, ha explicat Josep Melià a la presentació de la Proposició de Llei per a la Custòdia Compartida per a la igualtat en les relacions familiars davant el cessament de la convivència dels pares de la qual demà es farà la presa en consideració en el Ple del Parlament. “Volem que la Custòdia Compartida s’estableixi com a principi general en cas de cessament de la convivència dels progenitors, tot tenint en compte una sèrie d’exepcions, sempre posant per davant l’interès del menor”, ha afegit.

“No és postureo polític, parlam de persones, no d’ideologies polítiques”, ha afegit el portaveu del grup, Jaume Font qui ha recordat que la mateixa llei ja existeix al País Basc, Navarra, Aragó, València i Catalunya.

A la roda de premsa també hi ha assistit el President de l’Associació de Pares Separats, Jorge Skibinsky, qui ha recordat que s’ha d’avançar cap a la igualtat. “Aquesta llei posa l’accent en el dret dels nins a criar-se amb el pare i la mare en igualtat de condicions”, ha dit. Skibinsky ha recordat que tots els factors de risc de l’adolescència pugen quan un dels pares és abscent.

L’any 2013, de les 2.389 sentències de divorci a Balears, un 18% es varen resoldre amb custòdia compartida -la custòdia única per a la mare quadriplicava la compartida- mentre que l’any 2014 es va arribar a un 32% tot i tenint en compte que a Balears, “on tenim competències de Dret Civil propi” però encara no hi ha una llei específica.

El Pi recorda que amb aquesta llei la decisió al final segueix depenent del jutge qui ha de valorar les circumstàncies concurrents en cada cas, només canvia el principi general.

La formació a més ha presentat una esmena a la Llei d’Igualtat en aquest sentit per tal que s’inclogui la custòdia compartida i també ha presentat una moció en els Ajuntaments on hi té representació. De moment s’ha debatut a 20 municipis, 15 dels quals l’han aprovada en alguns casos també amb el suport de regidors de MÉS o del PSIB.

Tanca