EL PI PRESENTA MOCIONS ALS AJUNTAMENTS DEMANANT QUE ES RETIRI L'AVANTPROJECTE DE REGULACIÓ DE LLOGUER TURÍSTIC

EL PI PRESENTA MOCIONS ALS AJUNTAMENTS DEMANANT QUE ES RETIRI L'AVANTPROJECTE DE REGULACIÓ DE LLOGUER TURÍSTIC

EL PI PRESENTA MOCIONS ALS AJUNTAMENTS DEMANANT QUE ES RETIRI L’AVANTPROJECTE DE REGULACIÓ DE LLOGUER TURÍSTIC

L'Executiva i, posteriorment, el Consell General d'El Pi s'han reunit per tractar els temes d'actualitat política, entre els quals, un dels debats més importants de cara el 2017, com és la regulació del lloguer turístic. Una vegada conegut l'Avantprojecte de Llei, presentat amb gairebé mig any de retard, El Pi en demana la retirada per generar més problemes dels que resol. 

29 de desembre de 2016

El Pi presentarà una moció als Ajuntaments on hi té representació per tal que, des dels Consistoris facin arribar un informe desfavorable a l'Avantprojecte de Llei de modificació de la Llei 8/2012 de Turisme relativa la comercialització d'estades turístiques.

És una de les mesures que s'han explicat durant l'Executiva d'El Pi i, posteriorment, en el Consell General (màxim òrgan entre congressos), on s'ha parlat dels temes d'actualitat política i els Diputats i Consellers electes han retut comptes de la seva tasca a les institucions. La regulació del lloguer turístic serà un dels principals debats que tendran lloc durant l'any que ve i El Pi es posicionarà tal com marca la moció proposada. A la iniciativa també s'insta al Govern de les Illes Balears a que la regulació de les estades turístiques tengui com a principals eixos:

  • Una regulació específica per a les estades turístiques en habitatges plurifamiliars, deixant excloses les estades turístiques en habitatges unifamiliars que ja estan regulades.
  • Que en cas que les estades turístiques en unifamiliars i en plurifamiliars hagin d'estar subjectes a l'intercanvi de places, es faci a partir d'una borsa de places específica i no a partir de les places hoteleres. Per tant, hi hauria tres borses de places: hoteleres, estades turístiques en habitatges unifamiliars i estades turístiques en habitatges plurifamiliars.
  • Que l'establiment de les zones aptes sigui una decisió municipal amb un procediment senzill i ràpid.
  • Un règim transitori que estableixi amb claredat que les estades turístiques en unifamiliars o els habitatges turístics vacacionals que es troben d'alta a la Conselleria de Turisme no es trobin afectats per la nova normativa.
  • I que es defineixi a la nova regulació un concepte de comercialització o promoció per canals d'oferta turística d'habitatges.

El Pi demana, en definitiva, la retirada d'un Avantprojecte que no contenta ningú "perquè no ha estat consensuat amb ningú" i que "genera més problemes dels que resol", tot i que hi pugui haver aspectes, com la necessitat d'un acord amb la comunitat de propietaris, amb les que el partit hi està d'acord. La formació considera que la regulació del lloguer turístic va camí de convertir-se en el gran escull d'aquesta legislatura.

Tanca