EL PI PRESENTA UNA ACTUALITZACIÓ DE LA LLEI QUE REGULA EL RÈGIM ECONÒMIC DELS MATRIMONIS

EL PI PRESENTA UNA ACTUALITZACIÓ DE LA LLEI QUE REGULA EL RÈGIM ECONÒMIC DELS MATRIMONIS

EL PI PRESENTA UNA ACTUALITZACIÓ DE LA LLEI QUE REGULA EL RÈGIM ECONÒMIC DELS MATRIMONIS

  • Josep Melià: “La llei estableix, com a novetat, la necessitat de consentiment dels dos cònjuges per vendre l'habitatge familiar perquè la família no es pugui veure afectada”

15 de maig de 2017

El Pi-PROPOSTA PER LES ILLES BALEARS presentarà demà en el Ple del Parlament una Llei que regula el règim econòmic dels matrimonis. "Recollim una proposta basada en una feina prèvia de la Comissió Assessora de Dret Civil que es va elaborar la legislatura del 2011/2015 i va quedar inconclusa", ha explicat el diputat que defensarà la iniciativa, Josep Melià.

La Proposició de Llei vol actualitzar la normativa de Dret Civil propi de Balears que "ha quedat obsoleta". Com a novetat, contempla que per a la venda de l'habitatge familiar sigui necessari el consentiment dels dos cònjuges independentment de si en són o no propietaris ambdós. "Respectam la separació de béns vigent a les Illes Balears però pel que fa a l'habitatge familiar s’ha de protegir l’interès familiar i aquesta Llei estableix, com a novetat, que faci falta el consentiment de l'altre cònjuge independentment de si també n'és o no propietari perquè la família no es pugui veure afectada", ha afegit Melià.

El Pi vol que amb aquesta Llei que revisa les capitulacions matrimonials es puguin preveure situacions que l'actual no contempla, "ens hem d’adaptar als nous temps". La iniciativa va encaminada a garantir la igualtat i protegir els drets de la família.

La iniciativa presentada no altera en cap cas el llibre propi que afecta les illes Pitiüses. "Som totalment respectuosos amb el règim jurídic propi d'Eivissa i Formentera, per això modificarem la nostra proposta inicial".

Tanca