EL PI PRESENTA UNA MOCIÓ PER REIVINDICAR L'ESTATUT D'AUTONOMIA QUAN ES COMPLEIXEN 10 ANYS DE LA SEVA MODIFICACIÓ

EL PI PRESENTA UNA MOCIÓ PER REIVINDICAR L'ESTATUT D'AUTONOMIA QUAN ES COMPLEIXEN 10 ANYS DE LA SEVA MODIFICACIÓ

EL PI PRESENTA UNA MOCIÓ PER REIVINDICAR L’ESTATUT D’AUTONOMIA QUAN ES COMPLEIXEN 10 ANYS DE LA SEVA MODIFICACIÓ

  • La formació pretén reivindicar el paper dels Consells insulars, així com posar de manifest els 10 anys d'incompliment de la llei orgànica bàsica de la nostra terra

10 de maig de 2017

El Pi-Proposta per les Illes Balears presentarà al Ple ordinari del Consell de Mallorca una moció per impulsar el compliment íntegre de l'Estatut d'Autonomia de les Illes Balears, reclamant el traspàs de les competències pendents a l’Estat espanyol així com la millora del finançament de la institució independentment del color polític del Govern Balear i l'Estat espanyol.

Des d’El Pi, es vol posar de manifest que a través de la Llei Orgànica 1/2007, de 28 de febrer, es va aprovar la reforma de l'Estatut d'Autonomia de les Illes Balears. Aquesta reforma suposava una posada al dia de l'autogovern de les Balears i de la seva norma institucional bàsica.

"Transcorreguts 10 anys des de l’aprovació del nou Estatut de Balears encara som enfora del compliment íntegre de les seves determinacions. Tant a nivell de competències com a nivell de desenvolupament de les institucions queda molt de camí per recórrer i molts objectius a assolir" ha afirmat Antoni Pastor, el portaveu de la formació, qui ha afegit que "al llarg d’aquest període de temps hem vist com competències a transferir no arribaven, hem vist com s'incomplia la previsió de compensació a través de les denominades inversions estatutàries i com encara tenim pendent el nou règim econòmic per aconseguir un tractament just del fet insular".

Vist que els diversos sistemes de finançament i les transferències de competències cap als Consells insulars no s’han produït, des d’El Pi - Proposta per les Illes Balears "consideram oportú posar-nos seriosos en aquest tema i no només fer discursos demandant millores de finançament que no arriben mai sinó, plantar-nos davant el Govern Balear i l’Estat espanyol reclamant fermament la millora en el nostre finançament".

Tanca