EL PI PRESENTARÀ MOCIONS DE CONDEMNA CONTRA LA TURISMEFÒBIA AL PARLAMENT, EL CIM I ELS AJUNTAMENTS

EL PI PRESENTARÀ MOCIONS DE CONDEMNA CONTRA LA TURISMEFÒBIA AL PARLAMENT, EL CIM I ELS AJUNTAMENTS

EL PI PRESENTARÀ MOCIONS DE CONDEMNA CONTRA LA TURISMEFÒBIA AL PARLAMENT, EL CIM I ELS AJUNTAMENTS

  • Josep Melià: “és cert que, fins ara, són fets aïllats però això no minva la seva gravetat i les possibles conseqüències negatives per al futur econòmic de les illes”

12 d’agost de 2017

El Pi-PROPOSTA PER LES ILLES BALEARS presentarà en el Parlament, el Consell de Mallorca i tots els ajuntaments on té representació mocions de condemna contra els actes de turismefòbia que s'estan produint a les Illes Balears. També s'instarà al Govern de les Illes Balears i a la Delegació del Govern de l'Estat a dur a terme les actuacions adients per evitar aquests tipus d'agressions contra la principal font de generació de feina i benestar de la comunitat autònoma.

La moció presentada per El Pi a les institucions pretén l'acord de totes les formacions polítiques en la condemna de les agressions i actuacions en contra dels turistes i de l'activitat que representen, així com de la perillosa criminalització de l'activitat turística. També vol posar de manifest el compromís a favor del turisme sostenible, equilibrat, de qualitat i ordenat.

Aquesta iniciativa al Parlament, el CIM i els ajuntaments vol donar una resposta clara a la sèrie d'actuacions realitzades les darreres setmanes contra turistes. Segons el diputat d’El Pi, Josep Melià, “és cert que, fins ara, són fets aïllats però això no minva la gravetat d'aquests. Estem davant un problema que pot anar a més si no s'actua amb racionalitat, però també amb exemplaritat i contundència. La premsa internacional s'està començant a fer ressò. Tot sembla indicar que estam entrant en una nova fase del conflicte i que aquest anirà en augment, amb conseqüències imprevisibles per al futur de les illes”.

Aquestes accions contra el turisme constitueixen un atac a la pau social i una amenaça òbvia a la confiança internacional que mereix la nostra principal indústria. Són fets inadmissibles que mereixen la reprovació pública i la intervenció ferma de les institucions i que precisen actuacions contundents al respecte per evitar la sensació d'impunitat que acaba per donar ales als més ximples populismes. Algunes declaracions públiques de representants de les nostres institucions atacant el turisme o donant una imatge purament negativa d’aquesta activitat tampoc són el camí per a la millora de la situació.

Tanca