EL PI PROPOSA FER ARRIBAR EL METRO FINS A L'AEROPORT, SON ESPASES I PERE GARAU

EL PI PROPOSA FER ARRIBAR EL METRO FINS A L'AEROPORT, SON ESPASES I PERE GARAU

EL PI PROPOSA FER ARRIBAR EL METRO FINS A L’AEROPORT, SON ESPASES I PERE GARAU

El Consell General d'El Pi ha consensuat avui el seu model de mobilitat de futur amb propostes de noves línies de tren a Mallorca i Menorca

19 de maig de 2018

El Consell General d'El Pi-PROPOSTA PER LES ILLES BALEARS ha consensuat avui el seu model de mobilitat de futur per a les Illes Balears. La formació considera imprescindible fer una aposta per l'ampliació del metro i el tren a Mallorca per garantir un sistema públic de transport eficaç i de qualitat.

En aquest sentit, El Pi considera imprescindible l'ampliació de la xarxa de metro fins a l'aeroport, a l'hospital de Son Espases i al barri de Pere Garau. També es fa una aposta d'ampliació de les línies ferroviàries per fer arribar el tren fins a Artà i Ses Salines. A Menorca es planteja l'estudi de les possibilitats de creació d'una línia ferroviària entre Maó i Ciutadella.

Davant el col·lapse continuat de les carreteres de Mallorca, El Pi reclama concloure les fases pendents del segon cinturó de Palma i la millora dels 700 quilòmetres de carreteres secundàries de les Illes. Segons el president d'El Pi, Jaume Font, és "imprescindible fer una inversió en aquesta xarxa viària secundària amb l'adequació dels accessos, interseccions i eliminacions dels punts negres existents".

El màxim òrgan polític d'El Pi reunit avui matí també ha referendat la seva aposta per convertir Formentera en illa elèctrica i ha reclamat l'augment de les freqüències de bus del TIB a Mallorca i la millora del servei de busos a Eivissa.

Després del Consell General, El Pi ha debatut aquestes propostes a una taula rodona organitzada per la formació i que ha comptat amb la participació del president de l'Agrupació Empresarial de Lloguer de Vehicles de Balears (AEVAB), Ramon Reus, el president de l'Associació Sindical d'Autònoms del Taxi de Mallorca (ASTAM), Gabriel Moragues, el director del Servei de SIC i Teledetecció de la UIB, Maurici Ruiz, i l'enginyer de camins, Mateu Estrany.

Tanca