EL PI PROPOSA FER UN PLA DE SALUT 2017/2021 I CRITICA QUE EL DARRER ES VA FER PER 2003/2007

EL PI PROPOSA FER UN PLA DE SALUT 2017/2021 I CRITICA QUE EL DARRER ES VA FER PER 2003/2007

EL PI PROPOSA FER UN PLA DE SALUT 2017/2021 I CRITICA QUE EL DARRER ES VA FER PER 2003/2007

El Portaveu del Grup Parlamentari, Jaume Font, defensarà una moció en el Ple de dia 7 de desembre que pretén reorganitzar la sanitat per preparar l'atenció a la cronicitat, el gran repte del segle XXI. El Pi recorda que el 50% dels recursos sanitaris es destina al 5% de la població.

3 de desembre de 2016

El Pi-PROPOSTA PER LES ILLES BALEARS presentarà dimecres una moció que aposta per la planificació del sistema sanitari per tal de donar prioritat a l'atenció a la cronicitat. Jaume Font defensarà la necessitat de canviar el sistema ja que  l’any 2029 gairebé una quarta de la població de Balears tendrà més de 65 anys i actualment el 50% dels recursos sanitaris ja es dediquen al 5% de la població que es troba dins aquesta franja.

El Pi proposa fer un Pla de Salut 2017/2021 perquè fa 10 anys que va caducar el darrer. Es tracta d’un instrument estratègic que serveix de full de ruta, que requereix consens dins el sector sanitari, dins un paraigua normatiu i vinculant i que necessita d’una dotació pressupostària. Per aquest motiu, El Pi ja va registrar dues esmenes als Pressuposts de la Comunitat per a 2017 que contemplin la creació de dues partides, tant pel Pla de Salut, com per la d’un Pla Estratègic per a l'Atenció a la Cronicitat que ja tenen altres comunitats com Madrid o Euskadi.

El Pi recordarà que actualment la població viu més anys, sobreviu a més malalties i l'objectiu a és envellir bé.

Per això, la moció també proposarà que la recuperació de personal sanitari que fou tret del sistema durant la passada legislatura prioritzi l'Atenció Primària, on se solucionen el 90% dels problemes sanitaris de la població. Perquè, a més l'obertura dels centres de salut els horabaixes, s’ha de fer d'acord amb una plantilla laboral suficient.

Finalment, El Pi defensarà el foment dels serveis telemàtics i del seu ús entre pacients i professionals. S'ha de facilitar l'accés a l'historial clínic online perquè de què serveix l'aplicació de les noves tecnologies en sanitat si després no se saben utilitzar?

Tanca