EL PI PROPOSA INCENTIVAR EL LLOGUER DELS HABITATGES BUITS AMB REBAIXES FISCALS

EL PI PROPOSA INCENTIVAR EL LLOGUER DELS HABITATGES BUITS AMB REBAIXES FISCALS

EL PI PROPOSA INCENTIVAR EL LLOGUER DELS HABITATGES BUITS AMB REBAIXES FISCALS

En matèria de mobilitat s'afavorirà l'ús del transport públic mitjançant tarifes especials i integrades

21 de maig de 2019

El Pi-Proposta per les Illes Balears incentivarà el lloguer dels habitatges buits o desaprofitats amb rebaixes fiscals. L'objectiu d'aquesta mesura és promoure una bossa d'habitatges, alguns d'ells destinats a joves, per tal de promoure la seva emancipació. Així ho ha explicat el candidat d'El Pi al Parlament Balear, Jaume Font, en el transcurs d'un berenar energètic amb joves.

Promoure la reforma de pisos i cases, per adaptar-les a les condicions d'habitabilitat, amb la condició que s'incorporin al mercat de lloguer; incrementar l'índex d'ús residencial si es fa habitatge social o incentivar la col·laboració público-privada a l'hora de fer habitatges de protecció pública o a preu taxat són algunes de les mesures que Font ha explicat als joves i que es recullen al programa electoral de la formació.

Un altra de les preocupacions d'aquest col·lectiu és la referent a la mobilitat i, en aquest àmbit, El Pi proposa el foment del transport públic mitjançant la millora de rutes i freqüències, la consolidació dels bitllets combinats de metro i ferrocarril juntament amb l'EMT i amb tarifes especials per a col·lectius com els joves. A més, s'implantaran noves línies de metro, allargant la línia 1 fins a Son Espases i el Parc Bit i la línia 2 fins Es Caülls. Així mateix es proposa la creació i/o ampliació d'aparcaments disuassoris propers a les estacions de tren.

Durant la trobada també s'han pogut comentar les propostes referents a Educació com la dignificació de la Formació Professional i la Universitat, la recerca i el suport als joves emprenedors.

Tanca