EL PI PROPOSA SIMPLIFICAR LA LEGISLACIÓ PERQUÈ PUGUI CIRCULAR LA INVERSIÓ

EL PI PROPOSA SIMPLIFICAR LA LEGISLACIÓ PERQUÈ PUGUI CIRCULAR LA INVERSIÓ

EL PI PROPOSA SIMPLIFICAR LA LEGISLACIÓ PERQUÈ PUGUI CIRCULAR LA INVERSIÓ

  • La formació ha presentat una proposició de llei amb un conjunt de mesures per poder afrontar la reactivació econòmica després del confinament

15 d'abril de 2020

El Pi - PROPOSTA PER LES ILLES BALEARS ha plantejat un conjunt de mesures per poder reactivar l'economia de les Illes Balears després de l'aturada provocada pel confinament obligatori. La formació ha presentat una proposició de llei on reclama, entre altres qüestions, simplificar la legislació actual i potenciar les inversions declarades d'interès autonòmic, anomenant un coordinador administratiu que les hauria d'impulsar.

El secretari general i diputat d'El Pi, Josep Melià, ha comentat que «volem afavorir la inversió a casa nostra i, per aquest motiu, demanam modificar tres lleis específiques: la Llei d'Avaluació Mediambiental, la Llei d'Urbanisme i la Llei turística». En aquest sentit, Melià ha deixat clar que «en l'actual context de davallada de l'activitat, és imprescindible intentar posar eines i instruments jurídics que puguin ajudar a reprendre l'economia balear».

Segons Melià, «aquesta proposició de llei no aborda la globalitat de les mesures, sinó que, es cenyeix a temes de detall amb incidència territorial, urbanística o de tramitació administrativa». El secretari general de la formació també ha explicat que «El Pi proposa que les obres majors de reforma es puguin fer per comunicació prèvia per tal de guanyar agilitat i que totes les llicències d'obres es prorroguin durant un any per compensar l'aturada a conseqüència de la COVID-19».

Tanca