EL PI PROPOSA UN PLA AMB 50 MESURES PER AFRONTAR LA CRISI ECONÒMICA A LES BALEARS

EL PI PROPOSA UN PLA AMB 50 MESURES PER AFRONTAR LA CRISI ECONÒMICA A LES BALEARS

EL PI PROPOSA UN PLA AMB 50 MESURES PER AFRONTAR LA CRISI ECONÒMICA A LES BALEARS

  • La formació presentarà el document a la presidenta Armengol on reclama una forta inversió en sanitat per fer de les Illes Balears una destinació segura

11 de maig de 2020

El Pi - PROPOSTA PER LES ILLES BALEARS ha proposat un pla amb 50 mesures per afrontar la crisi a les Illes Balears. Un pla que té com a objectiu recuperar les activitats econòmiques, especialment el turisme, i avançar en la seva diversificació amb planificacions clares a mitjà i llarg termini. La formació reclama accions concretes i precises per poder salvar la temporada turística d'enguany.

El Pi ha plantejat que el Règim Especial (REIB) compensi de veritat la insularitat, una cogestió dels ports i aeroports de la comunitat, una reducció del termini màxim de resolució dels ERTO, l'exoneració i/o bonificació de quotes de la Seguretat Social o el foment de la inversió a través de la modernització turística, entre d'altres. En aquest sentit, la presidenta d'El Pi, Xisca Mora, ha destacat que, «de manera urgent, cal una forta inversió en sanitat, tant en controls com en infraestructures, i mitjans per fer de les Illes una destinació segura».

Mora ha explicat que presentaran aquestes propostes a la cap del Govern de les Illes Balears, Francina Armengol, perquè les tengui en compte dins del Pla Autonòmic per a la Reactivació i Transformació Econòmica i Social de les Illes Balears. La presidenta d'El Pi també ha comentat que «els ajuntaments han de tenir un paper de lideratge en la resposta a la crisi social». Segons Mora, «és imprescindible que puguin comptar amb tots els seus recursos econòmics i amb el suport de la resta d'administracions supramunicipals».

Altres mesures que la formació ha reclamat són: la regulació del comerç en línia, la inversió en I+D+i, incentivar la inversió privada, ajudes a fons perdut per a autònoms, suspensió o reducció de tributs o pròrrogues administratives per a negocis turístics, entre d'altres.

Tanca